burno na poljudu

Predsjednik Hajduka jednom izjavom zbunio novog trenera; dotakao se i svog odlaska

24.10.2023 u 13:13

Bionic
Reading

Zanimljivo je bilo na konferenciji za novinare na kojoj je predsjednik Lukša Jakobušić predstavio novog (starog) trenera Mislava Karoglana

Nakon niza loših rezultata i nekoliko iznenađujućih poraza Ivan Leko dobio je otkaz na mjestu glavnog trenera Hajduka, ali čelnici kluba nisu dugo razmišljali i dali su novu priliku Mislavu Karoglanu.

>> Jakobušić: Ako Hajduk ne uzme naslov prvaka podnijet ću ostavku, Kaliniću su vrata otvorena

No, najzanimljiviji dio konferencije svakako je bila Jakobušićeva izjava o mogućem odlasku s Poljuda.

'Mandat mi ističe u lipnju. Ako uzmemo naslov prvaka, ne pita se mene ostajem li. Netko nešto mora i ponuditi. A tko zna možda odem i do Božića. Nisam važan ja, važan je Hajduk', znakovito je poručio Dubrovčanin Jakobušić koji je često puta bio kritiziran zbog nekih pojačanja i nekih čludnih poteza.

Puno novaca i truda potrošeno je na ovu momčad Hajduka, ali će isto tako svaki navijač reći kako je bilo puno lutanja i krivih poteza. Jedan od njih je i iskusni napadač Nikol Kalinić koji je živio za povratak u Hajduk, živio je za puni Poljud, ali ostaje dojam da su ga se prelagano odrekli.

'Nikola Kalinić je netko uz koga sam se vezao u smislu dolaska, a odluka odlaska mi nije legla. Nisam se slagao. Njemu su otvorena vrata u klubu. U ovom trenutku se nismo bavili Nikolom Kalinićem', otkrio je Jakobušić.

Na tu temu je i svoje rekao novi trener Karoglan:

'Tek sam došao, ne znam koje su njegove ambicije. U svakom slučaju Nikola Kalinić je dobrodošao. Hajduk ne zabija dovoljno golova. Imam plan i tu ćemo napredovati već u petak. Uvjeren sam', poslao je jasnu poruku trener koji je naslijedio Ivana Leku i pred kojih je prilika karijere. Da odvede hajduk do titule prvaka koju Bili čekaju od 2005. godine.

U našoj anketi možete glasati treba li odlazak Leke znači povratak otpisanog napadača Nikole Kalinića kojeg mnogi žele opet vidjeti na Poljudu.

No, jedna izjava također je mnogima zapela za oko. Naime, još nije odradio ni prvi trening, a ostaje dojam da Karoglan već ima 'ogroman uteg na leđima.' U najmanju ruku ga je zbunio na predstavljanju...

'Neću se libiti promijeniti ni Karoglana, ako ne krenu dobri rezultati i ako ne krenemo prema naslovu prvaka. Nadam se da se to neće dogoditi', dodao je Jakobušić.

Cijelu konferenciju za medije pročitajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore