starog Lucescua sin

Trener PAOK-a rekao je bolnu istinu nakon remija s Hajdukom: Ovo je za nas dobar rezultat

11.08.2023 u 06:08

Bionic
Reading

Hajduk i PAOK su na Poljudu pred 33.000 navijača odigrali 0:0 u prvom susretu 3. pretkola Konferencijske lige. Trener PAOK-a Razvan Lucescu uoči uzvrata u Solunu nije imao razloga za nezadovoljstvo

'Visio' je PAOK na Poljudu, ali nije - izvisio. Dvaput je okvir gola zaustavio loptu na putu u njihov gol, imao je Hajduk još nekoliko izglednih prilika, ali na kraju Grci s tih 0:0 mogu biti puno zadovoljniji uoči uzvrata u Solunu. Priznao je to i trener PAOK-a Razvan Lucescu.

'Ovo je dobar rezultat za nas, ali šanse za prolazak dalje još uvijek su podjednake. Igrali smo protiv kvalitetnog protivnika pred 40.000 ljudi koji su kreirali nevjerojatnu atmosferu. Željeli smo kontrolirati utakmicu, ali u napadačkim akcijama nismo bili dobri', rekao je Lucescu. Ako vam je prezime poznato reći ćemo tek da je Razvanov otac legendarni rumunjski strateg Mircea Lucescu (78).

Hajduk je bio bolji, konkretniji i bliži pobjedi... Je li vas Hajduk iznenadio?

  • +35
Hajduk - PAOK, 3. pretkolo Konferencijske lige, 10.8.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

'Nije. Analizirali smo ih. Dobra su momčad. Iza njih je velik rad. Na ovom terenu s ovakvim navijačima nije bilo lako. Igrali smo protiv momčadi koja je organizirana, ima dobar mentalitet i kvalitetne igrače. Hajduk je momčad koja kreira situacije preko bokova, ali nismo u tim situacijama imali previše problema. I ne, nisam zabrinut zbog pogrešaka koje smo napravili. To je sve dio nogometa. Osjećam da je momčad 100% fokusirana na rad i da napreduje. To je najvažnije', kaže Lucescu koji je u igru protiv Hajduka uveo Ozdoeva koji je u momčad PAOK-a stigao početkom ovog tjedna:

'Prvi put u karijeri sam uveo igrača koji je tako malo trenirao s nama. Bio je to rizik, ali sam želio da se što brže adaptira u momčad u teškoj situaciji. Znam koliko je pametan igrač, odradio je pripreme s Karagumrukom. Pokazao je da ima karakter.'

Prije utakmice ste rekli da niste zabrinuti zbog atmosfere. Kako biste Poljud usporedili s atmosferom na stadionima u Grčkoj?

'Atmosfera je bila fantastična. Ali, ranije sam rekao da nisam zabrinut jer smo navikli na to. Imam respekt prema atmosferi, ali ona nije utjecala na nas', zaključio je rumunjski trener na klupi grčkog PAOK-a Razvan Lucescu.

>> više statistike pronađite OVDJE