'KILLER' BEZ KLUBA

Ivan Klasnić žestoko 'raspalio' po bivšem treneru

06.07.2013 u 15:03

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Klasnić (33) osvrnuo se u razgovoru za njemački sportski magazin 11 Freunde na trenera sada mu već bivšeg kluba Mainza Thomasa Tuchela..

'On je težak tip i nisam sam u takvom razmišljanju. Ima jedanaestoricu igrača s kojima intenzivno radi. Tkogod kaže 'da', taj nema problema. Ne voli igrače koji postavljaju pitanja ili kažu što misle', rekao je Klasnić.

Iza Klasnića je bundesligaška sezona u kojoj je upisao tek tri nastupa, a pritom je zabio jedan gol. Imao je dosta problema s ozljedama, ali i u trenucima kada je bio spreman, prilike nije dobivao.

'To je sigurno daleko od optimalnog učinka. Ipak, bilo je puno tjedana kada sam bio u vrhunskom stanju. Ali svi znaju, ako momčad igra dobro, trener ima malo razloga mijenjati bilo što. No volio bih da sam dobio barem pravu priliku i pola sata igre jer bih sigurno pomogao momčadi'.

Upozorio je Klasnić i da Mainzu sljedeće sezone predstoje teški trenuci i bitka za opostanak, posebice zbog odlaska najboljeg igrača Adama Szalaija u Schalke.

'Bit će im jako, jako teško. Za Mainz je težak udarac odlazak Adama u Schalke. Zamijeniti ga adekvatno praktički je nemoguće i to je opasna situacija'.

Klasniću je na kraju prošle sezone istekao jednogodišnji ugovor s Mainzom i nije mu ponuđeno produljenje. Nova destinacija bivšeg napadača St. Paulija, Werdera, Nantesa i Boltona zasad nije poznata.