NAKON PORAZA OD RUDEŠA

Carrillo smijenjen! Evo tko su kandidati za novog trenera Hajduka

06.11.2017 u 09:41

Bionic
Reading

Nakon povijesne pobjede Rudeša 3:2 nad Hajdukom na Poljudu čelništvo 'bilih' odlučilo se na smjenu trenera. Istina, nije bilo jednostavno jer Joan Carrillo je rekao da neće otići svojevoljno te mu je predsjednik kluba Ivan Kos tijekom ponedjeljka službeno uručio otkaz. Odmah nakon toga krenula je potraga za novim trenerom

Nakon još jednog razočaravajućeg rezultata, odnosno poraza 3:2 od Rudeša, s time da je Hajduk imao i vodstvo 2:0, predsjednik 'bilih' Ivan Kos morao je povući drastične poteze i smijeniti trenera Joana Carrilla.

Tijekom ponedjeljka prije podne održana je izvanredna konferencija Hajduka na kojoj je predsjednik Hajduka Ivan Kos i službeno rekao kako Joan Carrillo više nije trener prve momčadi.

>> Hajduk se službeno rastao s Carrillom: Ne igramo dobar nogomet!

'Sportski rezultat je nepredvidiv, a nama je cilj kontinuitet i zato ne želimo često mijenjati trenere ili sportske direktore. Stoga želim jasno reći u kom smjeru idemo te smo odlučili so smijeniti trenera Carrilla. Zahvaljujem mu se na svemu', kazao je Kos dodavši kako će Vik Lalić voditi momčad dok ne dođe novi trener.

'O novim imenima ne bih lamentirao, dok ne budemo imali čvrsto potvrđeno ime. Imamo nekoliko opcija o kojima razmišljamo, ali bilo bi bespredmetno špekulirati', kratko je dodao Kos.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 15. kolo, HNK Hajduk - NK Rudeš Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec / CROPIX

Odluka je donesena u nedjelju, a tijekom ponedjeljka to je postalo i službeno. Međutim sada se postavlja pitanje - tko će naslijediti Katalonca?

U prvi plan izbija Ivan Jurić, Splićanin koji je četiri sezone kao igrač nosio dres Hajduka, a od nedjelje je bez posla. Naime i njemu je ovog vikenda presudio poraz koji je kao trener Genoe pretrpio u gradskom derbiju od Sampdorije.

No hoće li Jurić prihvatiti izazov i sjesti na klupu 'bilih', tek trebamo vidjeti. Jer, iskreno, malo tko bi se u ovoj situaciji, kada nije ni sudjelovao u sastavljanju momčadi, u kojoj je puno stranaca sumnjive kvalitete, odlučio na takav potez.

Posebno ne ako ste trener u dobroj situaciji, a što je i drugi potencijalni kandidat - Goran Sablić. On je sa svojim Širokim Brijegom na vrhu bosanskohercegovačke lige, ima posloženu situaciju i dojma smo da bi mu, s obzirom na to da se bori za naslov prvaka, povratak u klub koji se suočava s velikom krizom bio korak unazad.

Treći kandidat kojeg se spominje jest smijenjeni trener Slaven Belupa Željko Kopić, kojem je prije desetak dana također presudio Rudeš. Makar Kopić je već dva puta odbijao 'bile' pa ne znamo bi li sada, kada je bez posla, ipak popustio pozivu?

Među kandidatima, po našem mišljenju, mogao bi se naći i Damir Burić, trener koji je vodio Hajduk u sezoni 2015./16., kada je momčad igrala dopadljiv nogomet. Burić je trenutno trener Greüther Fürtha, a koji se nalazi na samom dnu drugoligaške tablice. Nakon te sezone nije bio u planovima predsjednika Kosa, a umjesto njega doveden je Marijan Pušnik. Možda bi Kosu bilo pametno priznati grešku i pokušati nagovoriti trenera o kojem u Splitu govore biranim riječima na povratak.