NIJE SE MOGLO

Italija prejaka za naše cure

24.09.2011 u 10:24

Bionic
Reading

Hrvatske odbojkašice porazom su otvorile nastup na Europskom prvenstvu koje se održava u Italiji i Srbiji. Bolje su bile favorizirane Talijanke koje nisu imale većih problema protiv naših cura te ih savladale 3-0(25-19, 25-20, 25-19) u setovima

U dvoboju skupine B u Monzi Hrvatice su očekivano poražene od reprezentacije Italije, koja je osvojila zlato na posljednja dva Europska prvenstva. Naše cure, bez bolesne Senne Ušić, nisu mogle parirati europskim prvakinjama, kojima su dodatni impuls davale pune tribine.

Nervoza i nesnalažljivost Hrvatica donijela je Talijankama prednost 4-0 u uvodnom setu te prisilila na maksimum. Efikasnim blokovima i dobrim pozicioniranjem Hrvatice su izjednačile na 6-6 i kada se činilo da se igra Hrvatske konsolidirala, Talijanke su postigle pet poena zaredom i tu prednost održavale do samog kraja. Hrvatska je zaprijetila na 20-18, no po dobroj staroj špranci, Talijanke su ubacile u petu brzinu i dobile prvi set 25-19.

Drugi set je ponudio presliku prethodnog. Hrvatice ponovno loše ulaze u set i prisiljene su 'ganjati' Talijanke, što je vrlo teška zadaća. Borbenošću i dobrim napadima naše odbojkašice dolaze do 8-8, no dalje od toga ne mogu. Ponesene publikom, talijanske odbojkašice ponovno se serijama 'odljepljuju' od Hrvatica te konstantno održavaju sigurnu prednost do kraja seta.

U posljednjem setu vodila se ravnopravna bitka do prvih desetak poena, no aktualne europske prvakinje su brzo došle u mirne vode i lako održavale prednost do kraja utakmice.