27. kolo ht prve lige

Istri presudio njezin bivši igrač; Rudešu pobjeda u sudačkoj nadoknadi

29.03.2018 u 20:01

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 27. kola HT Prve lige Rudeš je bio domaćin Istri 1961, a iako su domaćini gubili 0:1, u sudačkoj nadoknadi preko bivšeg igrača Istre, stigli su do pobjede 2:1

U derbiju začelja, ali i situaciji u kojoj su Rudešu neophodni bodovi za očuvanje prvoligaškog statusa, vidjeli smo dopadljiv nogomet, s puno trke i nekoliko izglednih prilika. I imali su ih puno više domaćini, ali pogodak za važna tri boda postigli su tek u sudačkoj nadoknadi.

Istra je zrelije ušla u utakmicu, ali prvu priliku na utakmici imali su domaćini. Nakon Lulićeva ubačaj Paez je pucao glavom, ali iveša je obranio ovaj pokušaj.

Gosti iz Pule svoje su prigode čekali u kontranapadima, a jednu takvu dočekali su u 21. minuti. Nakon duplog pasa, Maksimović je dodao do Mateia koji je ispod Čondrića pogodio u bliži kut za 0:1.

U samoj završnici prvog dijela, Kamenar je imao dvije izgledne prilike. Prva je prošla koji centimetar od vratnice, a drugu je zaustavio Iveša.

U drugom dijelu Rudeš je pojačao ritam, svjestan da se u ovoj utakmici može do važnih bodova.

A posebno raspoložen za igru bio je Kamenar, koji je već zabjao Puljanima. Ovog puta bio je samo asistent, dok je gol zabio Entrena, koji je ušao tek koju minutu prije.

Kamenar je imao priliku i u 80. minuti, ali Iveša je još jednom sjajno reagirao.

Međutim, ono što je pomašivao Kamenar, pogađao je trener Aira. Naime, u samoj završnici priliku je dao mladom Vici Miljaniću, igraču koji je tijekom zimskog prijalznog roka stigao u Rudeš baš iz Istre.

I upravo je on u prvoj minuti sudačke nadoknade zabio pogodak za konačnih 2:1 i tri važna boda Rudeša, s kojima se sada izjednačio s Cibalijom.

Na dnu Rudeš i Cibalia imaju po 20 bodova, a zagrebački sastav malo bolju gol-razliku, dok je Istra 1961 ostala osma s 24 boda.

  • +5
Rudeš - Istra 1961 (27. kolo HT Prve lige) Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL