DVOBOJ U PULI

Istra ima mnogo problema, ali traži 'čudo' protiv Intera

20.02.2016 u 11:18

Bionic
Reading

U subotnjem dvoboju 23. kola MAXtv Prve lige (ArenaSport3, 17h) nogometaši Istre dočekuju Inter i unatoč problemima s ozljedama nadaju se pozitivnom rezultatu...

Otputovala je Istra u Osijek s ciljem da ostane neporažena i u tome je uspjela. Teško je nešto više izdvojiti iz kvalitetom vrlo skromne predstave. Bod je skupo plaćen, pa je trener Panadić za današnji susret ostao bez nekolicine igrača, što zbog ozljeda što zbog kartona.

'Stvarno smo u velikim problemima. Izostanak dvojice važnih igrača je hendikep ali se to može nekako pokriti. Nama nedostaju četvorica i tada je to superhendikep. Tu završavam priču o tome,' zaustavio se Panadić s kukanjem.

Zbog ozljeda su otpali Bouhna, Đurić i Pavlović, suspendirani su Gojković i Zlomislić, papiri još uvijek sređeni za pojačanja Trojaka i Varelu...

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

Kada se svi ti igrači maknu iz kadra, malo je toga ostalo Panadiću. U najavljenoj formaciji 3-5-2 će biti dosta poznatih igrača, međutim to ne izgleda kao momčad posložena po nekom redu. U sredini terena su tako najavljeni bočini igrači Tomić i Heister, dok bi napadačima Gržanu i Repiću vjerojatno više odgovarale neke krilne pozicije na kojima bi do izražaja došla njihova brzina. Igra leđima prema golu kod njih baš i nije impresivna.

'Pobjeda bi nam bila čudo, bod je uvijek korak naprijed. No, ni u slučaju poraz nećemo posrnuti jer jedan ili dva rezultata ne mijenjaju dugoročno stvari,' zaključio je Panadić.

Nakon ispadanja iz kupa od Dinama, Inter je imao popravni protiv Splita na svom travnjaku. Ili nečemu što je nekad bio travnjak. U vrlo teškim uvjetima za igru na kraju su osvojili jedan bod, no brzo će ta utakmica biti zaboravljena .

'Ako sutra travnjak bude malo mekan i klizak, od našeg ne može biti lošiji,' zadovoljno je konstatirao trener Toplak kojem je valjda već muka od gledanja kako se njegova momčad muči u blatu.

'Bitno je da smo se regenerirali poslije Splita. Sanirali smo ozljede Čelikovića i Mazalovića te je sada sve u redu. Mi ćemo danas stati iza lopte, čuvati se njihovih napada i prijetiti kada se za to ukaže prilika. Uvjeren sam da smo bolja momčad i zato vjerujem kako možemo čak i do pobjede,' optimist je gostuju trener.

Dodao je potom kako bi danas mogao debitirati napadač Palerma Cassini koji je ovdje stigao na posudbu. Protiv Splita je ostao u drugom planu zbog lošeg travnjaka.

Izvan kadra su ostali desni bekovi Begić i Radić, no nije riječ o nenadoknadivom hendikepu.

Kao i na ostalim utakmicama u HNL-u i ovdje treba očekivati mekan i vrlo težak travnjak za igru.