emotivni Higuain

Isto je star kao i Benzema, zabijao je za Argentinu, Real i Inter te je u suzama objavio kraj karijere: Moj san je gotov, ali...

18.10.2022 u 09:32

Bionic
Reading

Inter Miami izgubio je 0:3 od New York City u doigravanju američkog Major League Soccera (MLS), a to je bila posljednja utakmica u karijeri argentinskog nogometaša Gonzala Higuaina (34)

Nakon posljednjeg zvižduka, uplakani Gonzalo Higuain nekoliko je minuta na terenu stajao pogrbljen u tišini.

'Moj san je gotov. Osjećao sam se kao da završava ono što sam najviše volio. Bilo je to pola mog života, moje karijere, 17 i pol godina. Kroz glavu su mi prolazile slike iz cijele karijere, što sam živio, što sam radio, što sam doživio i odlazim presretan jer sam sve dao do danas. San je gotov i počinje drugi život', rekao je poslije Higuain novinarima.

Pomalo nevjerojatno zvuči podatak kako je istoga dana na drugom dijelu svijeta, točnije u Parizu, njegov vršnjak Karim Benzema, napadač madridskog Reala i francuski nogometni reprezentativac, osvojio Zlatnu loptu.

Higuain je ranije ovog mjeseca najavio svoju odluku o umirovljenju, a nije uspio doći do zadnjega trofeja u karijeri jer je njegov Inter ispao na Citi Fieldu. Argentinac je karijeru započeo u River Plateu prije nego što se proslavio u Real Madridu, Napoliju i Juventusu, prešavši potom u Inter Miami 2020. Postigao je preko 300 golova u svojoj klupskoj karijeri i 31 gol za Argentinu.

Higuain je osvojio tri LaLiga naslova s ​​Real Madridom i tri krune u Serie A tijekom svog igranja u Juventusu, ali je rekao da je njegovo najveće postignuće što je bio poznat kao 'dobra osoba' tijekom cijele svoje karijere.

No, mnogima će u sjećanju ostati i kao sportaš koji se bolrio s viškom kilograma i nije baš mario za zdrav život što je, prema mišljenju mnogih, bilo i presudno da ranije nego je planirao okonča karijeru.