BEZ DLAKE NA JEZIKU

Istina Dina Rađe o posjetu Titovom grobu i novom izborniku!

09.12.2016 u 14:54

Bionic
Reading

Proslavljeni košarkaš Dino Rađa, koji trenutačno obavlja funkciju predsjednika Stručnog savjeta Hrvatskog košarkaškog saveza, otvoreno je za tportal.hr progovorio o imenima za novog izbornika seniorske reprezentacije, a dotakao se i napisa o njegovu posjetu Titovom grobu u Beogradu te navodnim izjavama

Temperamentni Splićanin Dino Rađa potvrdio nam je da u ponedjeljak 12. prosinca dolazi u Zagreb te će s ostalim članovima Stručnog savjeta HKS-a razgovarati o izborniku seniorske reprezentacije.

Na naše pitanje je li zaista Talijan Andrea Trinchieri njegov izbor kazao je za tportal.hr:

'Naravno da imam svoj prijedlog, ali ga nikome nisam rekao, pa neću ni vama. To što neki pišu da je Trinchieri moj favorit izmišljotina je jer to nikome nisam rekao. Ne pada mi na pamet sudjelovati u nagađanju. Uvijek sam govorio kako jedino ne želim sudjelovati u gatanju. Ono o čemu ćemo razgovarati na sastanku ostaje isključivo između nas. Dug je put do novog izbornika, nije to isto kao otići u trafiku kupiti Sportske. Trebamo razgovarati s kandidatima, čuti od njih što misle i trebamo im prenijeti svoje ideje te naravno čuti njihove ideje', u jednom dahu kazao nam je Rađa, a naljutili su ga napisi po nekim srpskim i hrvatskim medijima da je prije nekoliko dana posjetio Titov grob u Beogradu.

Tko je u Stručnom savjetu HKS-a?

Osim Dine Rađe kao predsjednika, Stručni savjet HKS-a još čine:
Toni KUKOČ, Damir KNJAZ, Aramis NAGLIĆ, Damir MULAOMEROVIĆ (Cibona), Marijan MANCE (Kvarner 2010), Neven PLANTAK (Zadar) i Veljko MRŠIĆ (Cedevita).

'Ma taj posjet Kući cvijeća, tj. Titovom grobu nešto je što se dogodilo prije godinu dana, kada sam zadnji put bio u Beogradu. Jesam li kome tada davao izjavu? Naravno da nisam jer to je moja privatna stvar! Baš ni s kim nisam razgovarao na tu temu i zaista mi ne ide u glavu otkud da baš sada u Srbiji objave tako nešto. Svašta…', kazao je revoltirani Rađa.

Na pitanje tko su najozbiljniji kandidati za izbornika hrvatske seniorske reprezentacije rekao je kratko:

'Svašta se, vidim, govori po kuloarima, spominju se tako imena poput Andree Trinchierija, Aleksandra Petrovića i Velimira Perasovića, a isto tako kandidati mogu biti, kao i na prošlom sastanku, Danijel Jusup, Ante Nazor ili Veljko Mršić. Ako ljude veseli da meni u usta stavljaju to da je Trinchieri najozbiljniji kandidat – neka im bude. Najvažnije je da se usuglasimo oko nekog stava jer jasno je da svi imamo svoje mišljenje. Nećemo žuriti s odlukom…'

Naravno, niti financijski dio nije nebitan. Neki od ovih trenera mogli bi ispasti skupo rješenje?

'Mislite da ja to ne znam? Sve to imat ćemo u vidu, bez brige.'

Za kraj nas je zanimalo na koji će način Toni Kukoč, koji već godinama živi u SAD-u, sudjelovati na sastancima Stručnog savjeta HKS-a?

'Bez brige, Toni je s nama cijelo vrijeme u kontaktu. Naravno da će i on sudjelovati u svim sastancima koji nas čekaju od ponedjeljka. Pronaći ćemo već način...'

455857,455826,451920,449695