LIJEPE VIJESTI

Isti dan dva velika uspjeha za hrvatski rukomet

12.03.2017 u 19:49

Bionic
Reading

U susretu posljednjeg, 14. kola, skupine B rukometne Lige prvaka skopski Vardar je u nedjelju na domaćem terenu svladao švedski Kristianstad sa 32-29 (17-13), i time je omogućio rukometašima PPD Zagreba plasman u osminu finala

Rukometaše PPD Zagreba u osminu finala vodila je samo pobjeda Vardara, koji već ranije osigurao prvo mjesto u skupini.  Vardar je stalno bio u prednosti, a početkom drugog poluvremana, u 32. minuti, vodio je 19-13. Ipak, do 38. minute švedski Kristianstad uspio je smanjiti zaostatak, i do kraja susreta su bili na gol ili dva od Vardara. No, na kraju je makedonska momčad slavila 32-29.

Od trojice Hrvata u redovima Vardara najefikasniji je bio Ivan Čupić sa 4 gola. Ivan Karačić zabio je 3, a Luka Cindrić 2 pogotka.

Rukometaši PPD Zagreba u osmini finala Lige prvaka igrat će protiv mađarskog MVM Veszprema.

Prva utakmica igrat će se u zagrebačkoj Areni, a termin je od 22. do 26. ožujka, dok će se uzvrat igrati od 29. ožujka do 2. travnja.

Poznati su i ostali susreti osmine finala. Snage će odmjeriti Nantes - PSG, Montpellier - Kielce, Silkeborg - Pick Szeged, Meškov Brest - Flensburg, te Kiel - RN Lowen.

Pobjednici skupina A i B Barcelona i Vardar izborili su direktan plasman u četvrtfinale.

Dodajmo kako su rukometašice Lokomotive ostvarile veliki uspjeh plasiravši se u polufinale Challenge kupa nakon što su u četvrtfinalu izbacile braniteljice naslova španjolsku Gran Canariju.

Lokomotiva je u uzvratnom dvoboju četvrtfinala izgubila na gostovanju u Španjolskoj 23-26, ali je uspjela obraniti prednost od pet golova iz prve utakmice igrane prošlog vikenda u Zagrebu u kojoj su 'Lokosice' slavile 29-24.

Odabranice Nenada Šoštarića odigrale su još jednu odličnu utakmicu i posve zasluženo su izborile plasman među četiri najbolje ekipe.

Lokomotiva, naš jedini ženski rukometni klub koji je prezimio u Europi, predvodila je Larissa Kalaus sa sedam golova. Kalaus je bila najbolja i u prvoj utakmici u kojoj je Španjolkama zabila 12 golova.

Stela Posavec je dodala tri gola, dok su po dva pogotka zabile Jelena Blažek, Jelena Kajfeš, Dora Kalaus, Dora Lukić, te Ena Zagorščak. Među strijelce su se upisale i Ana Marija Boras, Marina Glavan i Sara Senvald.

Kod Španjolski najefikasnije su bile Almudena Rodriguez sa sedam i Maria Lujan Suarez sa šest golova.

Lokomotiva će u polufinalu igrati protiv nizozemske ekipa Virto Quintus koja je u obje utakmice pobijedila švicarski Zug. Nizozemske su pred svojim navijačima slavile 35-12, a u uzvratu 34-29.