OVACIJE HEROJU

Ispunio emotivno obećanje: Pobijedio rak i vratio se!

25.01.2016 u 14:35

Bionic
Reading

Teško je uopće zamisliti nekome tko se nije morao hrvati s tom noćnom morom kako se osjeća čovjek kojemu upravo dijagnosticiraju zloćudni karcinom. Ali heroj ove priče odmah je rekao 'Pričekajte malo, vratit ću se. Vidimo se opet.' I vratio se!

Benjamin Köhler je ispunio svoj san. Nakon šest faza kemoterapije i srčane borbe s rakom limfnih žlijezdi istrčao je pred prepun stadion svoga Unio Berlina i odigrao posljednjih 12 minuta prijateljskog ogleda s Borussiom Dortmund kojim je Union prolasio 50 godina postojanja.

'Osjećaj ne mogu opisati. Kroz glavu mi je prošla sva muka, ali i sva podrška kojom sam bio obasipan u proteklom razdoblju. Kada svi oko vas vjeruju da ste dovoljno jaki da svladate i takvog protivnika to vam pruži dodatnu snagu i poveća mogućnost uspjeha,' kaže emotivni 35-godišnjak i prisjeća se mukotrpnog puta koji ga je snašao.

'Najgora je bila prva kemoterapija. Danima sam se borio s jakim bolovima u želucu, nikakve tablete nisu pomagale. Morao sam se ošišati, ali odmah sam otišao u dućan i kupio umjetne obrve. Nisam se mogao gledati takvog 'golog'. Podrška je dolazila sa svih strana, a najviše od obitelji zbog koje sam i uspio. Ne želim ni zamišljati kako bi završilo da sam kroz to sranje morao prolaziti sam,' kaže Köhler kojemu su navijači priredili očekivano toplu dobrodošlicu (video ispod teksta).