IZNENAĐENJA!

Ispali Srna i Šahtar, Celtic se provukao

05.08.2009 u 23:15

Bionic
Reading

Sudbinu zagrebačkog Dinama, koji se ranije od očekivanog oprostio od kvalifikacija za Ligu prvaka, doživjelo je još nekoliko favorita, među njima Šahtar, BATE Borisov i praška Slavia

Pobjednik Kupa Uefa, ukrajinski Šahtar za koji igra naš Darijo Srna, neće igrati u Ligi prvaka jer je u trećem pretkolu ispao od rumunjske Timisoare. U Donjecku su Rumunji prije sedam dana izborili 2:2, a u današnjem uzvratu u Temišvaru nije bilo zgoditaka, pa se Šahtar oprostio od Lige prvaka. Srna je odigrao cijelu utakmicu za Ukrajince.

Osim Timisoare, u četvrti krug kvalifiakcija za Ligu prvaka ušli su Celtic, Ventspils, sofijski Levski, moldavski Šerif, Debrecen, Zürich, Olimpiakos, Kopenhagen i APOEL Nikozija. Celtic je prvu utakmicu u Glasgowu od ruskog Dinama izgubio 1:0, ali su Škoti napravili pothvat i slavili u Moskvi 2:0 pogocima Australca MacDonalda (45) i Grka Samarasa u zadnjoj minuti susreta.

Ventspils je prvi latvijski klub koji je stigao do zadnje runde kvalifikacija, a danas su izbacili bjeloruski BATE Borisov. U prvoj utakmici Ventspils je slavio 1:0, a u Bjelorusiji su poveli zgoditkom Moldavca Čigirlasa u 14. minuti. Krivec je s dva pogotka u 43. i 57. minuti donio pobjedu Bjelorusima, ali nedovoljnu za prolaz.

Senzaciju je priredio i moldavski Šerif koji je u Pragu izbacio Slaviju. U Tiraspolu u prvoj utakmici nije bilo zgoditaka, u Pragu su Česi poveli zgoditkom Hloušeka u 15. minuti, a Moldavcima je povijesni prolaz do zadnjeg kola Lige prvaka osigurao Brazilac Nadson u posljednjoj minuti susreta. Švicarski Zürich izgubio je prvu utakmicu doma od Maribora 3:2, ali je u uzvratu u Sloveniji slavio 3:0 zahvaljujući zgodicima Đurića (21), Margariaza (45) i Nickia (76) i prošao dalje.

Debrecen je u prvoj utakmici kod Levadije u Tallinu slavio sa 1:0, a isti rezultat je bio i u Mađarskoj zahvaljujući pogotku Couliballya (70). Levski je u Sofiji sa 2:0 pogocima Jovova (64) i Hristova (80) nadigrao azerbajdžanski Baku, dok u prvom susretu nije bilo zgoditaka. Grčki prvak Olympiakos prošao je Slovan iz Bratislave s ukupnih 4:0, a za pobjedu 2:0 u Pireju zaslužni su Maresca (32) i Diogo (54).

Kopenhagen je sa 0:0 kod Stabaeka sačuvao prednost od 3:1 iz Danske, kao i ciparski APOEL koji je u Nikoziji slavio sa 2:0, a u Beogradu od Partizana izgubio samo 1:0 (Moreira 9) i prošao dalje.

Dinamo Moskva - Celtic 0:2 (prva utakmica 1:0)
BATE Borisov - Ventspils 2:1 (0:1)
Timisoara - Šahtar Donjeck 0:0 (2:2)
Levski Sofija - Baku 2:0 (0:0)
Debrecen - Levadia Tallinn 1:0 (1:0)
Slavia Prag - Šerif Tiraspol 1:1 (0:0)
Maribor - Zürich 0:3 (3:2)
Olympiakos - Slovan Bratislava 2:0 (2:0)
Partizan Beograd - APOEL Nikozija 1:0 (0:2)
Stabaek - Kopenhagen 0:0 (1:3)