ŠTO SE DOGAĐA?

Islandska nogometna čarolija u potpunosti nestala uoči Svjetskog prvenstva!

03.06.2018 u 09:03

Bionic
Reading

Islandska reprezentacija nastavila je seriju katastrofalnih rezultata porazom od Norveške 3:2 ove subote i ne djeluje opasno uoči početka SP-a u Rusiji na kojem će igrati u istoj skupini kao i Hrvatska...

Island je uspješnim prolaskom kroz kvalifikacije postao najmanja zemlja u povijesti koja će igrati na svjetskoj nogometnoj smotri i mnogi ga simpatiziraju, prije svega zbog hrabre i čvrste igre koja ga je dovela do četvrtfinala Eura prije dvije godine.

  • +4
Hrvatska - Island 2:0 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

No, Islanđani su potpuno potonuli otkad su izborili plasman u Rusiju i u sljedećih pet utakmica upisali su četiri poraza i jedan remi.

U posljednje tri utakmice primio je Island po tri pogotka, a nakon neuspjeha protiv Meksika i Perua u ožujku ništa bolje nije bilo niti protiv Norveške ove subote. Vodili su doduše Islanđani 2:1 do 80. minute, no King i Sorloth sve su preokrenuli u završnici susreta.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Izbornik Heimir Hallgrimsson nije bio sretan.

'Previše smo promašivali. Znali smo da Norveška igra na isti način kao i mi te da će biti neizvjesno,' priznao je strateg Islanda nakon utakmice.

Kriza Islanđana dobra je vijest za Hrvatsku, jer ključnu treću utakmicu skupine D igraju naši upravo protiv ove reprezentacije 26. lipnja. Podsjetimo, Island se našao na putu hrvatskoj reprezentaciji u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu kada je Kovačeva izabrana vrsta trijumfirala, ali u kvalifikacijama za Rusiju završila je Dalićeva družina iza ovog protivnika i morala preko Grčke tražiti put prema svjetskoj nogometnoj smotri...