večeras od 20.45 sati

Island se boji Hrvatske a četiri godine ne zna za domaći poraz?!

11.06.2017 u 09:37

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 sati igra jednu od najvažnijih utakmica kvalifikacija za odlazak na SP u Rusiju 2018. godine. Suparnik našima je Island, koji pak na domaćem terenu ne pamti poraz još od lipnja 2013. godine

Island je bio ugodno iznenađenje prošlogodišnjeg Europskog prvenstva u Francuskoj, a s dobrim igrama Vikinzi su nastavili i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Nakon pet odigranih kola Island na kontu ima deset bodova, a jedini poraz doživio je upravo od Hrvatske, koja mu bježi tri boda na vrhu ljestvice.

  • +4
Hrvatska - Island 2:0 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Islanđani se sigurno nadaju čudu, ali Heimir Hallgrimsson Hrvate smatra favoritima:

'Hrvatska je favorit, oko toga uopće nema dvojbe. Već sam mnogo puta kazao da je Hrvatska sjajna momčad sa nevjerojatnim pojedincima. Radi se o igračima koji svojim vještinama jednim potezom mogu odlučiti svaku utakmicu. Hrvatski reprezentativci igraju u najboljim svjetskim klubovima, izuzetni su individualci, ali znaju igrati i kao momčad. Na nama je da odigramo snažno i borbeno, onako kako se bori za svoju zemlju. Naravno da se nadamo pobjedi, ali nikakve euforije ovdje nema', objasnio je islandski izbornik.

Doduše, ova 'pila napopako' je i očekivana jer Hrvatska u momčadi ima Modrića, Mandžukića, Perišića... A samo ako uspavaju naše, Island se može nadati nastavku tradcijie koja traje još od lipnja 2013. godine, kada su na domaćim terenima doživjeli posljednji poraz. Tada je u Rykjaviku slavila Slovenija 4:2, a utakmica se igrala u sklopu kvalifikacija za SP u Brazilu.

Nekih značajnijih problema s izostancima u domaćem taboru nema ukoliko tu ne računamo na napadača Kolbeinna Sigthorssona koji je zbog ozljede propustio gotovo cijelu sezonu.

Hrvatska je kvalifikacije otvorila razočaravajućim domaćim remijem s Turskom, no nakon toga momčad Ante Čačića zaigrala je mnogo bolje i ostvarila pobjede u preostala četiri susreta. Sa gol razlikom 11:1 i trinaest bodova iz pet kola Hrvatska trenutno čvrsto drži prvu poziciju, a eventualnom današnjom pobjedom napravila bi ogroman korak prema plasmanu u Rusiju.

  • +3
Trening hrvatske reprezentacije u Reykjaviku Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska je na Island otputovala znatno oslabljena bez nekoliko važnih igrala. Prije nekoliko tjedana ozlijedio se iskusni branič Vedran Ćorluka, a već neko vrijeme nema niti desnog beka Šime Vrsaljka. Uoči okupljanja zbog upale trbušnog zida otpao je Ivan Rakitić koji se priključio ozlijeđenom Andreju Kramariću i prvom vrataru Danijelu Subašiću. Posljednji na listi ozlijeđenih, ali i gotovo minimlanim izgledima da se nađe u sastavu, otpao je i Marko Lešković. Svima njima možemo pribrojiti i Marka Pjacu koji je već neko vrijeme ozlijeđen, ali koji ne spada u red standardnih prvotimaca.

Čačić ima niz problema, ali uoči gostovanja u Reykjaviku vrlo je optimističan:

'Hrvatska će svugdje ići na pobjedu, pa tako i na Islandu. Pred nama je jedna zahtjevna utakmica u kojoj su nam bodovi neophodni. Igramo protiv izuzetno kvalitetnog rivala koji nam je i izravni konkurent za plasman na Svjetsko prvenstvo, ali mi naše ambicije ne krijemo. Entuzijazma nam ne nedostaje i oni koje imam na okupu napravit će sve ne bi li pobjedom zaokružili sezonu'.

*Najave svih današnjih utakmica pročitajte na stranici za pametno klađenje, Dvoznak.com