HRABRE RIJEČI KAPETANA

Iskreni Ćiro Blažević ovom je izjavom poslao poruku Srni i društvu!

31.05.2016 u 12:32

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević zauvijek će zlatnim slovima ostati upisan u povijesne knjige hrvatske nogometne reprezentacije jer je na svjetskom prvenstvu 1998. došao do trećeg mjesta. Za tportal.hr osvrnuo se na hrabre izjave kapetana Darija Srne koji je mišljenja kako je ova generacija najnadarenija ikad

Prije 18 godina hrvatska nogometna reprezentacija predvođena zvijezdama, kao što su Davor Šuker, Robert Prosinečki, Zvonimir Boban, Rober Jarni, Aljoša Asanović, Slaven Bilić, Igor Štimac, Dražen Ladić i drugi, napravila je pravi podvig stigavši do polufinala u kojem je, nakon dramatičnog raspleta, bolja bila Francuska.

U borbi za treće mjesto Hrvatska je nadigrala Nizozemsku s 2:1 te je tako stigla do bronce kojoj se rijetko tko nadao.

Punih 18 godina kasnije stasala je nova generacija hrvatske nogometne reprezentacije prepune zvijezda, kao što su Luka Modrić, Ivan Rakitić, Mario Mandžukić, Ivan Perišić, Marcelo Brozović, Vedran Ćorluka, Darijo Srna i drugi.

Upravo je 34-godišnji kapetan Darijo Srna u intervjuu za Sportske novosti naglasio kako je ovo najbolja generacija od osamostaljenja…

'Ovo je najjača Hrvatska ikad! Iskreno to mislim, a time ne želim ni u snu umanjiti vrijednost prethodnika. No, kad pogledamo kadar igrača, njihove klubove, razinu igre i važnost u tim momčadima, uvjeren sam da je na papiru to najbolje što je od 1990. godine imao ijedan hrvatski izbornik. I '98. je došla kao potvrda vrijednosti koju je ta generacija pokazivala i ranije', kazao je za Sportske novostiizmeđu ostalog, u oproštajnom intervjuu (ovo mu je posljednje natjecanje za reprezentaciju, op. a.) kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna, dodavši:

'Sasvim sam spreman i na Euro odlazimo napraviti više nego ikada. Zašto ne i otići do kraja.'

Naravno, kada smo legendarnom Miroslavu Ćiri Blaževiću pročitali tu Srninu izjavu, sa smiješkom nam je kazao:

'Svatko ima pravo na svoj mišljenja pa tako ja, naravno, mislim kako je moja Hrvatska iz '98. najbolja na svijetu! Isto tako moram reći kako je ova generacija po koncentraciji talenta jednaka onoj iz '98., a sada im samo preostaje adekvatno odgovoriti na terenu', kazao je uvijek iskreni i otvoreni Ćiro, dodavši:

'Srninu izjavu odobravam i on na to ima moralno pravo, ali je isto tako stavio hipoteku... Sada moraju pokazati na terenu da toliko vrijede. Pokažite sada da ste najbolji! Ako smo mi bili treći na svijetu, onda ova generacija mora postati prvak Europe! U skupini smo s Turskom, Češkom i Španjolskom i odgovorno tvrdim kako smo od svih bolji i svi igrači toga moraju postati svjesni. Eto, Srna je podigao ljestvicu visoko i čestitam mu na hrabrosti', završio je 81-godišnji Blažević koji je tako ovom izjavom poslao jasnu poruku Srni i društvu.