OČEVIM STOPAMA,,,

Iskoristio priliku: Novi Hrvat pred potpisom NBA ugovora!

20.07.2015 u 11:25

Bionic
Reading

Dvojccu NBA Hrvata iz prošle sezone i Mariju Hezonji koji je u zvjezdano društvo ušao u velikom stilu uskoro bi se trebao pridružiti još jedan hrvatski košarkaš koji je svoju priliku zaslužio sjajnim nastupima u ljetnoj ligi održanoj u Las Vegasu

Duje Dukan je zahvalio na pozivu u reprezentaciju i ove godine odlučio pokušati ishoditi NBA angažman. U Las Vegas je došao pokušati se izboriti za mjesto u rosteru Sacramento Kingsa za iduću sezonu i obavio odličan posao.

209 cm visoki sin nekadašnjeg igrača Jugoplastike Ivice Dukana unatoč visini nije klasičan 'igrač reketa'. Na ljetnoj ligi je simpatije prvenstveno osvojio solidnom napadačkom tehnikom i lijepim šutom za tricu (kojega je naslkijedio od oca beka), pa ga neki NBA stručnjaci već uspoređuju s mladim Peđom Stojakovićem koji je u Kingsima bio ostavio nezaboravan trag.

Ključan čovjek u završetku ovoga posla bit će Vlade Divac, srpski centar koji danas kreira roster Kingsa. Navodno je već Duji ponudio dvogodišnji ugovor čime bi došla nagrada 23-godišnjem Splićaninu koji je karijeru izgradio u SAD-u gdje mu je otac radio kao skaut Chicago Bullsa. Prošle sezone je imao dobru minutažu u redovima NCAA finalsita Wisconsina, ovoga ljeta je 'pokazao znanje' u ljtnoj ligi i olakotna okolnost mu je što je Sacramento u fazi renovacije u koju bi se on svojom visinom i šutom mogao sasvim lijepo uklopiti.

Ima i ponuda iz Europe, ali ako na stol dođe ugovor sa Sacramento Kingsima nema sumnje na što će se ovaj talentirani mladić odlučiti.

Najbolje Dujino izdanje u ljetnoj ligi, 13 koševa u 17 minuta Warriorsima