BUENOS AIRES U ARENI

Invazija argentinskih navijača na Zagreb; stiže ih još tisuću

25.11.2016 u 19:12

  • +9

Argentinski navijači u Zagrebu

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek, Ronald Gorsic / CROPIX

Bionic
Reading

Na finale Davis Cupa u Zagreb stiglo je prema prvim procjenama oko 3.500 navijača. Međutim, loša vijest - s obzirom na to da je podrška publike itekako važna - glasi kako je iz Njemačke prema Zagrebu krenulo još oko tisuću navijača. Razlog je štrajk Lufthanse zbog kojeg je gotovo tisuću Argentinaca zapelo u zračnim lukama u Frankfurtu i Münchenu

Na prvom meču između hrvatskog tenisača Marina Čilića i ljevorukog Argentinca Federica Delbonisa, koji je naš tenisač dobio nakon pet napornih setova, (6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2), itekako smo mogli osjetiti kakvu su atmosferu u stanju prirediti bučni južnoamerički navijači.

Koliko točno ima navijača Argentine? To je bilo najčešće pitanje na koje zapravo nitko nema točan odgovor.  Neki su procijenili kako ih ima oko dvije tisuće, a neki su mišljenja kako 'bi ih moglo biti oko pet tisuća'.

Ukratko, u zagrebačkoj Areni, kako će se bližiti mečevi odluke, mogla bi se stvoriti prava argentinska atmosfera, kao na nogometnim utakmicama Boca Juniorsa ili River Platea! Nema sumnje kako je ovo novi rekord gostujućih navijača na bilo kojem teniskom meču.

Glasnogovornik HTS-a Igor Rajković po tko zna koji puta ponovio nam je 'kako je argentinski savez službeno dobio 1.500 ulaznica, a koliko su kupili putem interneta, nije poznato'.

Međutim, postavlja se pitanje na koje su načine očito spretni Argentinci došli do preostalih čak dvije, tri tisuće ulaznica? Teško da su uspjeli takvu količinu kupiti preko službene web-stranice.


'Cijele dane se družim s argentinskim navijačima među kojima imam dosta prijatelja. Kažu mi kako su velik broj ulaznica kupili na crno od preprodavača iz Hrvatske. Snalazili su se kako znaju. U nedjelju bi, na mogućem meču odluke, moglo u Areni biti i 4.500 argentinskih navijača', kazao je za tportal.hr Jadranko Vladušić, nogometni menadžer koji je rođen i odrastao u Buenos Airesu.

'U subotu stiže još najmanje 800 navijača iz Njemačke. Zbog štrajka Lufthanse, koja je samo danas otkazala više od 800 letova, nisu uspjeli stići do Zagreba. Dio ih je došao rent-a-carom ili autobusima. U nedjelju bi mogla biti prava nogometna atmosfera u zagrebačkoj Areni. Evo, i Maradona je došao kako bi dao podršku svom prijatelju Juanu Martinu del Potru. Znate, cijela Argentina sanja prvi povijesni Davis Cup', dodao je Vladušić koji je u Zagreb stigao iz Barcelone gdje je dogovarao nove poslove za svoje igrače od kojih su najpoznatiji Eduard Campabadal iz Mallorce i Munir El Haddadi iz Valencije.