ht prva liga

Inter se nada prvoj pobjedi u novoj sezoni, stiže mu momčad s najlošijom obranom

14.09.2019 u 10:47

Bionic
Reading

Prvu utakmicu subotnjeg programa 8. kola Hrvatski Telekom Prve lige u Zaprešiću igraju Inter i Slaven Belupo (MAXtv, Arenasport 1, 16.30 sati). Domaćin ove sezone još nije osjetio slast pobjede, a 'farmaceuti' su momčad s najlošijom obranom u ligi

Inter još uvijek čeka premijernu pobjedu u novoj sezoni, no Toplak je imao razloga za zadovoljstvo pred odlaskom na reprezentativnu stanku budući da je njegova momčad uz iznimno borben pristup neočekivano otkinula Rijeci bod na Rujevici. Žalio se Toplak nakon prethodnih utakmica na manjak karaktera kod igrača jer je Inter redovito dobivao pohvale za igru, ali je gubio bodove. Toplak nije htio da njegova momčad bude simpatična i u svom je naumu na Rujevici uspio jer je Inter nakon ekspresnog vodstva iritirao navijače domaćina grubostima i konstantnim otezanjima igre.

Toplak je bio oduševljen pristupom svoje momčadi na Rujevici.

'I u prethodnim smo utakmicama imali dobar pristup, ali ovo u Rijeci bio je pravi fanatizam. Igrači su odlično reagirali, odigrali fajtersku utakmicu, pa nije čudo da te u takvoj situaciji malo i sreća pomazi. Osvojili smo bod i to je dobro jer nam je on psihološki značajan, ali jasno mi je da će za ostanak u ligi morati početi stizati i pobjede. Svjesni smo da ćemo protiv Slavena zaigrati pod velikim pritiskom, ali neće ga biti pošteđeni ni naši gosti. Pobjedom bismo došli na samo bod zaostatka za Koprivničanima i uložit ćemo maksimum da osvojimo pun plijen', kaže trener Intera, a prenosi Dvoznak.com.

Iskoristio je Toplak reprezentativnu stanku da dodatno uigra momčad u pripremnim utakmicama s austrijskim Hartbergom i niželigašem Oračom iz Petrijanca. Mogao je trener Intera biti zadovoljan viđenim u utakmici protiv austrijskog prvoligaša Hartberga budući da je njegova momčad pobijedila uz novo impresivno izdanje napadača Mamuta, te golmana Matkovića koji je obranio čak dva jedanaesterca.

  • +5
Hrvatski Telekom Prva liga, 7. kolo. HNK Rijeka - Inter Zaprešić Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

Slaven se prošle sezone grčevito borio za izbjegavanje devetog mjesta do kraja sezone, no u novu je sezonu momčad iz Koprivnice ušla sa željom za uključivanjem u utrku za europskim pozicijama. Sertić je dobio na raspolaganje nekoliko zanimljivih pojačanja i u određenim je utakmicama poput one protiv Hajduka njegova momčad pokazala da ima kvalitetu za pariranje najjačim suparnicima, no s druge strane u posljednje je dvije utakmice Slaven u potpunosti podbacio. Protiv novog prvoligaša Varaždina u lokalnom derbiju Slaven je osvojio samo bod iako je imao vodstvo i igrača više, a prije reprezentativne stanke Sertićeva je momčad doživjela pravi debakl protiv Lokomotive. Nakon šest primljenih golova od Lokomotive u medijima se počela spominjati i mogućnost Sertićevog odlaska s klupe Slavena.

Sertić se nada manjim oscilacijama u igri Slavena.

  • +5
NK Lokomotiva - NK Slaven Belupo, 7. kolo HT Prva liga, 30.8.2019. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

'Ne mogu biti zadovoljan, niti nezadovoljan. Krenuli smo s tri poraza pa pobijedili Hajduk i Istru. Da smo dobili Varaždin kod kuće i da nismo teško izgubili od Lokomotive, dojam bi svakako bio bolji. Realno bismo trebali imati devet bodova, no tu smo negdje. Nismo niti podbacili, niti prebacili, a sve je pokvario taj težak poraz u Kranjčevićevoj. Nije isto izgubiti s dva do tri razlike ili dobiti šest komada. Koliko god nam je stanka u prvenstvu dobro došla, opet nam je ostao gorak okus tog poraza. Pokušavamo se iz toga izvući na najbolji mogući način i to ostaviti iza sebe. Idemo odigrati protiv Intera maksimalno motivirano, pa ćemo vidjeti hoćemo li osvojiti bod ili sva tri', kaže trener 'farmaceuta' uoči gostovanja u Zaprešiću. Na ruku mu ne ide podatak kako njegova momčad ima najlošiju obranu u ligi, primili su 'farmaceuti' u prvih sedam kola čak 18 golova...

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Emisiju 'Prva liga' možete gledati odmah nakon završetka posljednje utakmice kola. Više informacija OVDJE.

Zbog suspenzije Sertić u Zaprešiću ne može koristiti standardnog prvotimca Puclina, no u konkurenciju za nastup vraćaju mu se kapetan Delić i Radivojević. Božić još trenira smanjenim intenzitetom pa neće zaigrati protiv Intera, baš kao Paracki i Međimorec koji imaju probleme s ozljedama.

Hrvatska 1. liga

Dinamo Zagreb-Istra 19611:0
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Dinamo Zagreb751116
2.Hajduk750215
3.Osijek733112
4.Rijeka632111
5.Gorica732211
6.Lokomotiva731310
7.Istra 196182248
8.Slaven Belupo72147
9.Inter Zaprešić70343
10.Varaždin70343

Sljedeće utakmice

14.9.Inter Zaprešić-Slaven Belupo
14.9.Gorica-Lokomotiva
15.9.Osijek-Varaždin
15.9.Rijeka-Hajduk
20.9.Lokomotiva-Osijek