hrvatski kup

Inter i s desetoricom igrača preko Vinogradara do polufinala

04.12.2018 u 19:01

Bionic
Reading

Nogometaši zaprešićkog Intera pobijedili su kao domaćini Vinogradar sa 3-0 (2-0) u prvoj utakmici četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa i tako postali prvi klub koji se probio u polufinale.

U dvoboju prvoligaša i člana Treće Hrvatske nogometne lige razlika u kvaliteti došla je do izražaja već u prvih 25 minuta utakmice, a Inter je u tom razdoblju stvorio dva pogotka prednosti. U 12. minuti pažnji obrambenih igrača Vinogradara izmakao je kapetan i najbolji strijelac Intera Komnen Andrić te nakon udarca iz kuta s nekoliko metara glavom uspio svladati gostujućeg vratara Gorana Bašića.

  • +8
NK Inter - NK Vinogradar, četvrtfinale hrvatskog nogometnog kupa Izvor: Cropix / Autor: Bruno Konjevic / CROPIX

Čuvar mreže kluba iz Mladine nije dobro reagirao u 23. minuti na udarac Karla Muhara upućen s više od 25 metara. Lopta je Bašiću prošla kroz ruke i završila u mreži za vodstvo domaće momčadi od 2-0.

Gostima se nada u mogući preokret ukazala u 32. minuti, kad su Zaprešićani ostali s igračem manje na travnjaku. Tada je zagrebački sudac Ivan Vučković isključio je Josipa Brezovca pokazavši mu žuti karton zbog neopreznog starta na sredini igrališta. Brezovec je nekoliko minuta prije zaradio prvu opomenu, nakon što je pokušao iznuditi kazneni udarac.

Vinogradar je u nekoliko navrata došao do dobrih situacija pred Interovim vratima, ali su Štulec u prvom i Bjelanović dvaput u drugom poluvremenu propuštali prilike za pogodak.

Prolaz Intera u polufinale potvrdio je Antonio Bosec u 76. minuti, kad je na desnoj strani kaznenog prostora ukrao loptu braniču gostiju, sjurio se uz gol-crtu i iz neposredne blizine poslao loptu u mrežu pokraj nemoćnog Bašića.

Utakmicu na stadionu ŠRC Zaprešić pratilo je oko 300 gledatelja, a sudio je Ivan Vučković iz Zagreba.

Strijelci: 1-0 Komnen Andrić (12), 2-0 Karlo Muhar (23), 3-0 Antonio Bosec (76)

Crveni karton: Josip Brezovec (Inter) - 32. minuta, drugi žuti karton