red, rad i disciplina

Ime novog trenera Gorice nije iznenađenje, ali zato je izbor njegova stručnog stožera pomalo neočekivan

30.05.2021 u 12:35

Bionic
Reading

Nepunih tjedan dana nakon rastanka s bivšim, HNK Gorica pronašla je novog trenera. Krunoslav Rendulić (47), rođeni Vinkovčanin s bogatom igračkom i uspješnom trenerskom karijerom potpisao je ugovor s velikogoričkim klubom do ljeta 2024. godine.

'Prvi dojmovi su više nego pozitivni. Zahvaljujem predsjedniku Nenadu Črnku na ukazanom povjerenju, sretan sam što sam ovdje, jer Gorica je klub koji je posljednjih godina u ekspanziji, i organizacijski i u svakom drugom smislu ide prema naprijed. Nadam se da ćemo svi zajedno napraviti dobar rezultat, da ćemo nastaviti tom uzlaznom putanjom i da će ova naša priča ispasti jako dobra i uspješna', rekao je za službenu stranicu kluba trener Rendulić, koji je od prvog trenutka slovio za najvećeg favorita za klupu Gorice.

'Koliko sam shvatio iz dogovora s predsjednikom, i on i ja smo ljudi spremni na kompromise, tako da nije bilo previše nepoznanica. Dogovorili smo sve detalje prilično brzo', ističe Rendulić.

U sljedeća dva tjedna novi trener će obaviti sve pripremne radnje, a s pripremama za novu sezonu kreće se sredinom lipnja, s dobro poznatim licima u stručnom stožeru.

'Stožer će ostati isti kao i dosad, smatram da nema potrebe mijenjati ono što je dobro i kvalitetno. Sve te dečke poznajem od ranije, znam da je riječ o kvalitetnim ljudima i stručnjacima, tako da tu nema ništa dvojbeno. S pripremama ćemo krenuti 14. lipnja, kao što je i ranije bilo planirano, s tim da ćemo igračima podijeliti plan rada i za tjedan prije početka priprema'.

  • +11
NK Rijeka - NK Gorica, 36. kolo HT Prva liga, 22.5.2021. Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Kao igrač nosio je dresove 11 klubova (Osijek, Belišće, Šibenik, Zagreb, Hajduk, Kamen Ingrad, Rijeka, slovenski Interblock, Lučko i Vinogradar), a karijeru je završio u 41. godini. Odmah potom posvetio se trenerskom pozivu, prvo kao pomoćnik Dragana Skočića u iranskom Fooladu, a zatim kao suradnik Luke Bonačića u katarskom Al-Arabiju.

Prvi samostalni trenerski angažman imao je u Istri 1961, a od lipnja 2019. do ožujka ove godine vodio je Šibenik, kroz kojeg smo ga imali priliku upoznati kao stručnjaka.

'Mogu obećati red, rad i disciplinu. Bez toga neće ići, to je prva i osnovna stvar, koja se mora poštivati. Za sve ostalo se možemo dogovarati, jer svaki trener mora se adaptirati na momčad koju ima. Gorica ima dobru momčad, i do sad je pokušavala kroz posjed biti dominantna, a to ćemo nastojati i zadržati. Ako govorimo o fazi obrane, ideja je igrati visoki presing, težit ćemo takvoj ideji, a koliko ćemo u tome uspjeti, o tom potom', zaključio je svoje predstavljanje novi trener Gorice.

Nova sezona je pred vratima, novi izazovi dolaze, a predsjednik kluba Nenad Črnko uvjeren je da je Rendulić pravi čovjek u pravom trenutku.

'Smatramo da će Rendulić nastaviti put kojim je Gorica krenula u posljednjem razdoblju. Odabrali smo upravo njega zato što je svojim dosadašnjim radom potvrdio je da se uklapa u filozofiju našega kluba, a to je, osim stvaranja rezultata, i stvaranje te razvoj mladih igrača', kazao je predsjednik Črnko.

Rijeka - Gorica 2:1, 36. kolo HT Prve lige (sažetak) Izvor: tportal.hr / Autor: arenasport/tportal