uz četvrtu ligu prvaka

Mateu Kovačiću stižu čestitke sa svih strana, ali sigurni smo da će ga jedna s fotografijom iz djetinjstva posebno dirnuti

30.05.2021 u 00:05

Bionic
Reading

Nogometaši Chelseaja u Portu su u finalu Lige prvaka pobijedili Manchester City 1:0, te po drugi put donijeli ovaj trofej na Stamford Bridge. Hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić pak po četvrti je put slavio ovaj uspjeh, nakon tri s Realom, s time da je sada prvi put i zaigrao u finalu

Mateo Kovačić postao je prvi hrvatski nogometaš koji je s dva različita kluba osvojio tri velika europska trofeja. Jer s tri naslova u Ligi prvaka, koja je osvojio s Realom, s Chelseajem je prvo uzeo naslov pobjednika Europske lige, a ove subote i naslov pobjednika Lige prvaka.

Pri njega s dva različita kluba i trofejima u dva natjecanja, Ligi prvaka i Europskoj ligi bio je tek Ivan Rakitić, koji je najelitnije klupsko natjecanje osvojio s Barcelonom, dok je Europsku ligu osvojio u dresu Seville.

Ipak, mnogi su se podsmjehivali Kovačićevim trofejima u Ligi prvaka, jer ni jednom nije zaigrao u finalu.

Ovoga puta na terenu je proveo gotovo dvadesetak minuta, jer u igru je ušao u 79. minuti, te bio do kraja, odnosno isteka sedme minute sudačke nadoknade. I u tom je periodu pokazao da se posve oporavio od ozljede, te da i Hrvatska od njega može imati puno koristi na nadolazećem Euru.

  • +4
Slavlje igrača Chelseaja nakon osvojenog naslova pobjednika Lige prvaka Izvor: EPA / Autor: David Ramos / POOL

Naravno, među sportašima taj se Kovačićev doseg itekako vrednovao, a nakon subotnjeg nastupa i novog trofeja javili su mu se s čestitkama mnogi.

Među prvima Mario Hezonja, košarkaš Panathinaikosa, koji je odlučio kako bi ipak mogao pomoći hrvatskoj koraškaškoj reprezentaciji, nakon pet godina 'igranja skrivača'.

'Njegov četvrti! Impresivno!'

Kovačiću su čestitali i iz LASK-a, odnosno kluba iz Linza u kojem je Kovačić napravio prve nogometne korake, prije nego je preselio u Dinamo.

I zbilja ga je bilo zgodno vidjeti u prevelikom dresu, kao dječačića.

  • +33
Finale Lige prvaka: Manchester City - Chelsea Izvor: EPA / Autor: Carl Recine / POOL

Inače, Kovačić je na svom profilu objavio fotografiju na kojoj, evidentno ponosan na sav uloženi trud, noge odmara na peharu. I uz tu objavu javile su se tisuće njegovih prijatelja i najvijača.