veliki udarac

Imali su u svojoj momčadi jednog od najboljih na svijetu, ali dotaknuli su dno

24.12.2021 u 21:55

Bionic
Reading

Južnoafrička biciklistička momčad Qhubeka NextHash u sljedećoj sezoni neće se natjecati na utrkama World Toura, jer nije uspjela osigurati novog sponzora, objavila je ekipa u petak.

Međnarodni biciklistički savez (UCI) uskratio je ovoj momčadi World Tour licencu još prošlog mjeseca, ali su predstavnici ekipe nastavili tražiti sponzora ne bi li ishodili poništenje prijašnje odluke.

'Ovo je iznimno veliko razočaranje za našu organizaciju. Kao momčad koja je od samih početaka stremila k tome da ima progresivnu ulogu u biciklizmu kroz udruživanje sa zakladom Qhubeka, to što nećemo moći nastaviti tim putem u 2022. je značajan gubitak za biciklistički svijet', stoji u službenom priopćenju.

Iz momčadi koja je bazirana u Južnoafričkoj Republici su poručili da će se nastaviti natjecati kao kontinentalna momčad i tražiti put povratka u elitno društvo u skorijoj budućnosti.

Momčad MTN-Qhubeka je 2015. postala prva afrička ekipa koja je nastupila na Tour de Franceu, a u majici ove ekipe pod imenom 'Dimension Data for Qhubeka' briljirao je Britanac Mark Cavendish koji je 2016. na najpoznatijoj svjetskoj biciklističkoj utrci ostvario četiri etapne pobjede.