udarac po džepu

Igrači Manchester Uniteda doživjeli su novi šok; nisu izborili Ligu prvaka pa će za kaznu ostati bez dobrog dijela plaće

05.05.2022 u 14:08

Bionic
Reading

Jedan od glavnih ciljeva momčadi Manchester Uniteda ove sezone bio je plasman u Ligu prvaka, no 'crveni vragovi' nisu uspjeli. Sad je pitanje hoće li izboriti Europsku ligu ili će se morati zadovoljiti Konferencijskom ligom, a zbog tog će neuspjeha većina u sljedećoj sezoni ostati bez čak 25 posto godišnje plaće

Na Old Traffordu nema razloga za zadovoljstvo, iza Uniteda je jedna od najlošijih sezona uopće i već se sada zna da će momčad 'crvenih vragova' ovog ljeta doživjeti velike promjene.

Potvrđeno je da United preuzima novi trener, na klupu sjeda Erik ten Hag koji je dobio slobodne ruke u građenju nove momčadi. Puno će igrača otići, a većina će onih koji ostaju itekako osjetiti rezultate neuspjeha kojeg su kreirali ove sezone.

Engleski mediji navode kako najveće zvijezde Uniteda u svojim ugovorima imaju klauzule o bonusima i kaznama koje su vezane uz rezultatske uspjehe ili neuspjehe. I tako, ova je sezona težak neuspjeh pa će mnogi ostati bez čak 25 posto svojih plaća za sljedeću sezonu!

Naime, većina ih ima klauzulu prema kojoj se obvezuju na smanjenje plaće za 25 posto ako se klub ne uspije plasirati u Ligu prvaka.

  • +17
Manchester United - Chelsea 1:1 Izvor: EPA / Autor: PETER POWELL

Najplaćeniji igrači Uniteda su Cristiano Ronaldo, David De Gea, Jadon Sancho i Raphael Varane, koji redom zarađuju više od 20 milijuna eura na godinu i oni će itekako na svojim na bankovnim računima osjetiti smanjenje koje ih očekuje.

S druge su strane oni poput Pogbe, Matića, Lingarda ili Mate kojima na kraju sezone ističu ugovori, pa se njih to smanjenje ne tiče osim ako potpišu nove ugovore.

Kako god bilo, one zvijezde Uniteda koje ostanu na Old Traffordu će sljedeće sezone imati priliku za 'popravni', borit će se za klub, ali i svoje bonuse...

Standings provided by SofaScore LiveScore