SLUČAJ 'KLASNIĆ'

Igrači koji su optuženi pa oslobođeni za silovanje

28.10.2010 u 13:30

Bionic
Reading

Hrvatsku javnost je potresla vijest koju je objavio njemački list Bild da je nogometaš Boltona i hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić (30) ispitan zbog navoda da je silovao 17-godišnju djevojku u središtu Manchestera. No, posljednjih godina u Velikoj Britaniji su učestale optužbe protiv nogometaša za silovanje, koje su se na kraju pokazale lažnim

Tako je nedavno, 22. listopada, optužbe za silovanje oslobođen igrač Sunderlanda Titus Bramble. Njega je 19-godišnja djevojka optužila da ju je silovao 22. rujna u Vermont hotelu u Newcastleu. To mu je bio drugi puta da je optužen za silovanje i oba je puta oslobođen krivnje. Godine 2004. Titus Bramble i Carlton Cole, koji danas igra u West Hamu, oslobođeni su optužbi za silovanje 17-godišnje djevojke.

U ožujku 2008. branič Manchester Uniteda, tada 19-godišnji Jonny Evans, oslobođen je sumnje da je silovao 26-godišnju ženu. Ona ga je optužila da ju je silovao na klupskom božićnom slavlju u jednom hotelu u Manchesteru 18. prosinca 2007.
Početkom prošle godine brazilski nogometni reprezentativac Robinho, koji je tada bio član Manchester City, osumnjičen je za silovanje 18-godišnje djevojke u jednom noćnom klubu u Leedsu. No, tri mjeseca kasnije optužbe protiv njega su odbačene.

Još jedan slučaj lažne prijave za silovanje dogodio se ove godine, kada je u travnju uhićen bivši igrač Newcastlea 35-godišnji Peruanac Nolberto Solano zbog navodnog silovanja, za što ga je optužila 22-godišnja žena. No, dva i pol mjeseca kasnije optužba je odbačena.