HUMANITARNI TURNIR

Igrači golfa prikupili 170 tisuća kuna za djecu

17.06.2011 u 14:26

Bionic
Reading

Sudionici ovogodišnjega 2. međunarodnoga golfskog turnira 'On the Green with UNICEF' koji se održava na prvom istarskom profesionalnom golfskom igralištu s 18 polja na Crvenom vrhu u Savudriji, u blizini Umaga, prikupili su 170 tisuća kuna za UNICEF-ovu akciju 'Svako dijete treba obitelj'

Na turniru sudjeluje 19 ekipa iz regije te iz SAD-a, a domaćin igračima golfa na terenu i ove je godine proslavljeni košarkaš i izbornik hrvatske golfske reprezentacije Toni Kukoč, s kojim će sve ekipe tijekom dana imati priliku odigrati zadnje - 18. polje.

'Iznimno sam sretan to smo se i ove godine okupili na dobrom golfu, radeći dobra djela za djecu. Riječ je o plemenitoj gesti i rado se odazivam takvim akcijama i turnirima', rekao je novinarima Toni Kukoč.

Na turniru koji organiziraju Golf klub 'Adriatic', Kempinski hotel Adriatic i UNICEF, sudjeluju mnogi poslovni ljudi i igrači golfa, a u ekipi Istarske županije, uz župana i pokrovitelja Ivana Jakovčića, nastupa bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

'Nema sumnje da je to hvale vrijedna akcija i dobra promocija hrvatskoga i istarskog turizma, ali i golfa kao sporta koji se sve više razvija', istaknuo je Mesić.

Predstojnica UNICEF-ova ureda za Hrvatsku Lora Vidović izrazila je zadovoljstvo što su i ove godine mnoge tvrtke i igrači golfa pokazali veliko zanimanje te da imaju 'veliko srce'.

'Drago mi je da smo prikupili 170.000 kuna od sudjelovanja tvrtaka i pojedinaca, što je 10.000 kuna više od prošlogodišnjeg iznosa', rekla je Vidović i zahvalila svim sudionicima 'na partnerstvu za bolji život djece koja ne mogu odrastati u biološkim obiteljima'.