MOŽE BITI PONOSAN

Igrač s najviše trofeja u povijesti nogometa? Veliko iznenađenje!

05.04.2017 u 16:34

Bionic
Reading

Osvajanjem francuskog Liga kupa branič PSG-a Maxwell došao je do brojke od 36 osvojenih klupskih trofeja u svojoj karijeri, nadmašivši tako čak i Ryana Giggsa...

Brazilski 35-godišnji lijevi bek možda među ljubiteljima nogometa ne kotira kao jedan od najboljih nogometaša svijeta, no znao se tijekom karijere naći na pravom mjestu.

Osvajanjem francuskog Liga kupa s PSG-om prošle subote Maxwell je stigao do svog 36. trofeja na klupskoj razini, nadmašivši time čak i Ryana Giggsa koji je s 35 titula držao stari rekord.

Maxwell je s PSG-om koji suvereno vlada u Francuskoj uzeo čak 14 trofeja, a prije toga je bio tri godine dio sjajne generacije Barcelone s kojom je osvojio sve što se moglo osvojiti. Titule je također skupljao kao igrač talijanskog Intera i nizozemskog Ajaxa, a ima i jedan brazilski kup u dresu Cruzeira.

Tu berbi trofeja u njegovoj karijeri vjerojatno nije kraj, jer PSG još ima izgleda osvojiti francuski Kup i prvenstvo. Brazilcu zatim istječe ugovor i morat će potražiti novi klub. Ne bi nikog začudilo da nastavi osvajati pehare i u novoj sredini...