HINRICH SE PRISJETIO

Igrač Bullsa zbog mladog Hrvata navijao za Wisconsin!

07.04.2015 u 14:36

Bionic
Reading

Finalnu utakmicu NCAA lige između Duke Blue Devilsa i Wisconsin Badgerse većina igrača i zaposlenika NBA momčadi Chicago Bullsa gledala je s velikim zanimanjem te je naravno navijača za – Wisconsin. Razlog su bivši kondicijski trener 6-erostrukih NBA prvaka Erik Helland i Hrvat Duje Dukan

Jedan od igrača Bullsa, koji je utakmicu pratio s velikim emocijama, svakako je 34-godišnji Kirk Hinrich koji je s kondicijskim trenerom Erikom Hellandom, dok su surađivali u Bullsima, postao dobar prijatelj na svojim NBA počecima, a zahvaljujući Ivici Dukanu, glavnom skautu Bullsa za Europu, od malih nogu poznaje i njegova sina Duju.

'Stvarno sam bio uzbuđen gledajući ih kako pobjeđuju. Najdraže mi je bilo zbog Erika i Duje, naravno. Sjećam se da je Duje skupljao lopte na utakmicama Bullsa kad aje imao nekih 10 godina. Final Four je bio sjajan i sretan sam zbog Erika i Duje', kazao je Kirk Hinrich nakon što je Duke u završnici nadigrao Wisconsin 68:63.

Hinrich je u Chicago Bullse stigao sa sveučilišta Kansas 2003. godine kao 7. izbor na NBA draftu. Nakon što je igrao za Washington Wizardse i Atlanta Hawkse u ljeto 2012. vratio se u Bullse.