novi izazovi

Igor Tudor preuzeo Veronu i rekao kakve planove ima s Nikolom Kalinićem; hrvatski stručnjak otkrio hoće li bivši Vatreni na zimu u Hajduk

17.09.2021 u 18:08

Bionic
Reading

Igor Tudor predstavljen je kao novi trener Hellas Verone

Verona je predstavila Igora Tudora kao svojeg novog trenera. Klub koji je prošle sezone vodio Ivan Jurić nakon tri kola je beu osvojenog boda, a Tudor će debitirati u nedjelju protiv Mourinhove Rome. Hrvatski je stručnjak naslijedio Eusebija Di Francesca koji je na klupu sjeo nakon Jurića koji je prešao u Torino.

'Mi smo prijatelji. Znamo se od malih nogu. Nismo se čuli u zadnja dva dana, ali za mene je on jedan od tri. četiri najbolja trenera u Serie A. Često razgovaramo o nogometu, ali svatko od nas ima neku svoju viziju', rekao je Tudor na predstavljanju.

Talijani ga dobro poznaju i kao igrača i kao trenera, a prošle je sezone bio pomoćnik Andrei Pirlu u Juventusu. Iako nisu imali velikih uspjeha, Tudor za Pirla ima samo riječi hvale.

'S Pirlom sam se osjećao odlično. Mislim da je pred njim velika karijera. Bila je to lijepa avantura koja me itekako obogatila.'

Tudora u Veroni čekaju trojica Hrvata: Ivor Pandur, vratar Hrvatske U-21, Boško Šutalo koji je Veroni posuđen iz Atalante i Nikola Kalinić. Upravo je Kalinić u zadnjih nekoliko dana povezivan s prelaskom u Hajduk na zimu, ali Tudor bi svojem bivšem klubu mogao pokvariti planove i rastužiti Torcidu.

'Kalinić je pravi igrač. Igrao sam s njim. Bio je jako dobar krajem protekle sezone, a mislim da može biti i ove. Pred nama je dosta utakmica, a sada možete napravirti pet zamjena tijekom susreta što je za trenere pozitivna stvar. Kalinić će imati minutažu i siguran sam da će je iskoristiti na pravi način', rekao je Tudor što bi u prijevodu značilo da se bivši reprezentativac neće seliti u Hajduk na polusezoni.

Tudor se osvrnuo i na svoj trenerski stil.

'Već sam 10 godina trener i svi me uvijek pitaju isto. Kao trener želim sve. Želim da moja ekipa igra dobar nogomet, da trči i da bude agresivna. Netko želi biti natrag i čekati priliku iz kontre, ali ja nisam taj. Kao što je rekao Mourinho, prije 10 godina su manje ekipe čekale priliku iz kontri, ali sada to više nije tako. Ni publika ne želi gledati ekipu koja se samo brani', zaključio je Tudor na startu svoje nove epizode.