'stara dama' mu je draža

Igor Tudor nakon samo jedne sezone napušta Marseille; iz Italije mu je stigao poziv koji se ne odbija

31.03.2023 u 06:25

Bionic
Reading

Igor Tudor (44) preporodio je momčad Olympique Marseillea, s kojom deset kola prije kraja sezone drži drugo mjesto na ljestvici sa sedam bodova manje od vodećeg PSG-a. No talijanski mediji sad tvrde da Tudor već ovog ljeta napušta Marseille

Na samom je početku Igor Tudor (44) u Marseilleu dočekan 'na nož'. Igračima se nisu svidjele njegove metode rada, prijetila je pobuna u momčadi, a ni mediji ni navijači na Velodromeu nisu mu baš bili skloni.

No Tudor je bio uporan, napravio je veliku čistku u svlačionici i posložio momčad po svom ukusu. Nije imao milosti ni za koga, pa su se i najveće zvijezde kluba, dotadašnji kapetan Dimitri Payet, morale pomiriti sa sudbinom. Novi je 'gazda' stigao na Velodrome i zaveo red. A onda su stigli i rezultati pa više nitko nije imao hrabrosti raditi probleme.

Marseille je postao hit francuskog prvenstva, deset kola prije kraja drži drugo mjesto koje vodi u Ligu prvaka, a za vodećim PSG-om zaostaje sedam bodova. I što je najvažnije, nitko više ne sumnja u stručnost Tudora i njegove trenerske metode.

Problem? To što u Tudora vjeruju i drugi, posebno talijanski velikan Juventus, a zna se koliko je Tušo vezan za 'staru damu'. Ta se 'ljubav stara' ne zaboravlja tako lako.

Talijanski mediji sad tvrde kako se Tudor neće zadržavati u Marseilleu jer mu već ovog ljeta iz Italije stiže poziv koji jednostavno ne može odbiti. Njegov je Juventus u velikim problemima, a novo klupsko vodstvo, kako se sada čini, neće zadržati trenera Massimiliana Allegrija.

Tuttosport navodi da će Allegri najvjerojatnije sam odstupiti, a prvi na listi želja Juventusovih čelnika je Tudor. On je u Juventusu već bio u sezoni 2020./21. kao pomoćnik Andrei Pirlu, a najbolje godine igračke karijere od 1998. do 2007. proveo je baš u redovima 'stare dame'. Ako netko poznaje Juventus i mentalitet kluba, onda je to baš Tudor.

Sad je Tudor dokazao da je trenerski sazrio i praktički ga ništa neće spriječiti da preuzme Juventus. Istina, kao jedan od protukandidata ukazao se Antonio Conte, koji je prije nekoliko dana raskinuo ugovor s Tottenhamom. No čelnici Juventusa ipak preferiraju Tudora, a talijanski mediji tvrde da su spremni Marseilleu platiti odštetu samo da se vrati u Torino već ovog ljeta.

Sad je sve na njemu, on mora 'prelomiti', odlučiti što će i kamo će na kraju sezone...