To čekaju 58 godina

Igor Štimac i dalje ostaje na klupi Indije, a dobio je i ultimatum koji zvuči kao nemoguća misija. Evo na što je pristao!

21.09.2022 u 11:36

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni trener Igor Štimac, koji je izbornik Indije postao 2019. godine, potpisao je novi dvogodišnji ugovor

Indijski mediji objavili su vijest kako će 55-godišnji Igor Štimac i dalje ostati izbornik indijske nogometne reprezentacije, ali treba reći kako su mu čelnici Saveza postavili zanimljiv ultimatum.

Naime, doznaje se kako je Štimac dogovorio da će voditi Indiju na Azijskom kupu u lipnju i srpnju sljedeće godine uz dodatak kako mu je zacrtan minimalni cilj, a to je četvrtfinale Azijskog kupa. Navodno je Štimac pristao na nove uvjete i zacrtani cilj, a nema sumnje kako je u igri i dodatni bonus. No, ako to ne ostvari, kako se doznaje, Štimcu će biti raskinut ugovor i dobit će otkaz.

No, koliko je težak zadatak pred Štimcem – trenerom koji je zanat brusio kao strateg NK Cibalia, NK Zagreb, zatim hrvatske nogometne reprezentacije koju je vodio na 15 utakmica te NK Zadar, Sepahana i Al-Shahanija – govori podatak kako je Indija samo jednom u povijesti izborila plasman u četvrtfinale Azijskog kupa i to davne 1964. godine. Sve nekako izgleda kao nemoguća misija...

No, s druge strane treba reći da je Štimcu još jednom produžen ugovor jer je ipak s Indijom izborio plasman na završnicu Azijskog kupa, natjecanje na kojem ih puno puta nije bilo zbog loših nastupa u kvalifikacijama.