Logo (1)

stradalo je koljeno

Igor Karačić s grčem na licu napustio dvoranu; sve zanima samo jedno - koliko je teška ozljeda našeg prvog strijelca?

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 22.01.2020 21:12
  • Objavljeno 22.01.2020 u 21:12
Bionic
Reading

Lica naših rukometaša, izbornika Line Červara i članova stručnog stožera nakon remija 22:22 protiv Španjolaca odavala su zabrinutost. Cijelo je vrijeme u zraku visilo samo jedno pitanje - je li Igor Karačić izgubljen za polufinale s Norvežanima?

Igrala se sama završnica utakmice sa Španjolcima, do kraja je ostalo malo više od tri i pol minute igre, a Hrvatska je krenula u napad. Lopta je bila - kao i obično - kod Igora Karačića. Naš je najbolji strijelac protiv 'furije' zabio 10 golova, krenuo je u svoje karakteristično probijanje kroz protivničku obranu prema golu...

No, ali zabio se Karačić u Dujšebajeva i pao na desno koljeno. Bio je to klasični sudar koljeno o koljeno, a nakon svega puno je lošije u tom srazu prošao naš rukometaš. Pao je na teren i s bolnim se grčem na licu uhvatio za koljeno.

Odmah se vidjelo da nije dobro. Uz pomoć našeg fizioterapeuta Damira Kajbe Karačić je sjeo na klupu uz teren, bolan izraz na licu odavao je kako ozljeda nije nimalo bezazlena. A još je u tim trenucima bio 'vruć', no nije mogao normalno stati na desnu nogu, šepajući je primio nagradu za najboljeg igrača utakmice te s grčem na licu napustio teren i krenuo prema svlačionicama. Nije Igor Karačić bio raspoložen za razgovor. Razumljivo...

'Boli me, ali OK sam...', kratko je kazao u prolazu Karačić i produžio dalje vidno šepajući. Nije obećavajuće, nimalo... Posebice ako se zna da ni Luka Cindrić nije u dobrom stanju, protiv Španjolaca nije igrao, a tko zna hoće li se oporaviti do petka i polufinala s Norvežanima.

  • +5
Rukomet, EP, hrvatska rukometna reprezentacija, Igor Karačić, ozljeda Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

'Karačić? Ne mogu sada ništa komentirati, moram dobiti dijagnozu pa onda mogu reći nešto više. Cindrić je sam rekao da ne može igrati, nisam ga ja štedio. Naravno da nakon što je to rekao da ga nisam ni stavljao', kazao je nakon utakmice vidno zabrinuti izbornik Lino Červar.

'Mislim da je udarac u koljeno tipičan za rukomet. Nadamo se da nije strašno i nadamo se da će Karačić, kao i Luka Cindrić, biti spreman za polufinale jer kad smo svi zajedno smo jači', rekao je kapetan Domagoj Duvnjak nakon remija sa Španjolcima.

  • +27
Hrvatska - Španjolska Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Ove su dvije ozljede ozbiljno poljuljale samopouzdanje i raspoloženje u našoj reprezentaciji, a tijekom večeri stigle su i nove vijesti oko stanja Igora Karačića.

Naš je najbolji strijelac na ovom EP-u, zabio je do sada 29 golova (10. najefikasniji na cijelom EP-u), pretrpio kontuziju koljena, a koliko je ozljeda teška znat će se tek sutra (četvrtak) nakon što odradi dodatne preglede i snimanje stradalog desnog koljena. Ovo će za izbornika Červara i njegov stručni stožer biti teška noć, neizvjesnost 'ubija' sve, a možemo si samo misliti kako je samo Karačiću...