NOVA IMENA U BRLOGU

Iggulden: Svi su mi rekli da su navijači nevjerojatni

10.01.2014 u 15:58

Bionic
Reading

Trio koji se Medvjedima pridružio ovih dana vratar Alex Westlund, branič Ryan O'Connor i napadač Mike Iggulden, odradili su svoj prvi trening u velebnoj Areni Zagreb. Nakon što ih je trener Mark French dobro iznojio, novopridošla pojačanja imala su još jedan zadatak prije nego što napuste Arenu, ukratko se predstaviti sedmoj sili i javnosti

Čast da prvi probije led imao je Alex Westlund jer je on već poznato lice u Zagrebu budući da je tijekom protekle četiri sezone, kada je Medveščak igrao u EBEL-u, dolazio u Brlog s Black Wingsima iz Linza.

'Gostovanja u Zagrebu bila su jedna od najzanimljivijih, a i navijači su uvijek bili odlični. Medveščak je napravio impresivnu tranziciju u KHL. To je bio veliki korak, i kada samo to pogledate, izvrsno je što sam sada i ja dio nečeg što je toliko pozitivno', rekao je 38-godišnji američki vratar osvrnuvši se na svoja očekivanja do kraja KHL sezone:

'Barry Brust i Mark Dekanich igraju jako dobro ove sezone, a moj je posao da naporno treniram i da sam spreman ako se nešto dogodi.'

Kanadski napadač Mike Iggulden ovu sezonu je počeo u KHL-u u dresu Vitjaza, a završit će je u dresu Medveščaka s brojem 46.


'Medveščaku ove sezone ide jako dobro, imaju jako kvalitetne napadače, a i powerplay im je dobar. Nadam se da ću svojom vještinom pridonijeti momčadi bez obzira na koju me poziciju stavi trener da igram.'

Iggulden je tijekom karijere tri sezone igrao s Ryan Vesceom, a kratko se našao u istoj svlačionici i s Jonathanom Cheechoom. Bilo je to 2007./2008. sezone kada je jednu utakmicu odigrao za San Jose Sharkse. Tu je naravno i AHL All Star utakmica u kojoj je igrao u momčadi s Barry Brustom, dok su pak u suparničkoj zoni stajali Michael Ryan i Ryan Vesce. Stoga, dolazak u Medveščak i nije bila tako teška odluka, pogotovo što nema jezične barijere.

'Upoznao sam ostale igrače i trenerski kadar i već se nakon jednog dana provedenog ovdje osjećam kao da sam doma. Drago mi je što sam ovdje i što sam dobio priliku pomoći momčadi da izbori doigravanje', rekao je Iggulden koji iako nije nikada zaigrao pred našim navijačima, sve već zna o njima.

'Svi su mi rekli da su ovdje navijači nevjerojatni. Vidio sam video-isječke, a i Ryan Vesce mi je puno pričao o njima.'

Za razliku od Westlunda i Igguldena koji su već iskusni igrači, braniču Ryanu O'Connoru, koji je stigao iz švicarskog prvoligaša Davosa s kojim ima ugovor do 2018. godine, ovo je tek prva profesionalna sezona.

'Sretan sam što sam dobio priliku doći ovdje i razvijati svoju igru jer je KHL odlična liga, a i Medveščak odličan klub. S obzirom da mi je ovo prva profesionalna sezona, svaki dan naučim nešto novo od svojih suigrača.'

Ryan će 12. siječnja proslaviti 22. rođendan, a na upit koja mu je rođendanska želja odgovorio je:

'Nemam posebnih želja, ali volio bih kada bih u Omsku u utakmici s Avangardom, koji nam je sada na rasporedu, zabio gol. Ma zapravo bi i pobjeda našeg tima bio savršen poklon za rođendan, ne moram ni zabiti', sa smiješkom je rekao Ryan.