IBRINO VRIJEME

Ibrahimović zabio 200. i 201. ligaški pogodak karijere

25.11.2012 u 08:31

Bionic
Reading

Ibrahimović je bio strijelac trećeg i četvrtog pogotka protiv Troyesa, odnosno 200. i 201. u svojoj karijeri kada su ligaške utakmice u pitanju. Šveđanin je prije pariškog kluba igrao za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu i AC Milan

Švedski nogometaš Zlatan Ibrahimović upisao je dvije asistencije, ali i dva pogotka u susretu 14. kola francuskog Le Championnata protiv Troyesa, čime je stigao do brojke od 201 gola u ligaškim utakmicama.

Ibrahimović je bio strijelac trećeg i četvrtog pogotka, odnosno 200. i 201. u svojoj karijeri kada su ligaške utakmice u pitanju. Šveđanin je prije pariškog kluba igrao za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu i Milan.

S nova dva pogotka Ibrahimović je ujedno stigao do 12. pogotka u Le Championnatu ove sezone, čime je podebljao svoju prednost na ljestvici najboljih strijelaca. Naime, St. Etiennov Pierre-Emerick Aubameyang tek je na osam postignutih pogodaka.

Recimo i da je Šveđanin u 2012. godini sjajan i kada je reprezentacija u pitanju. U osam je utakmica postigao isto toliko pogodaka.