SA ŠESTIM KLUBOM U ELITI

Ibrahimović postaje rekorder Lige prvaka

17.09.2012 u 17:41

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović vjerojatno je jedan od najboljih svjetskih napadača u posljednjih deset godina. U utorak će taj kršni Šveđanin oboriti novi rekord unutar elitnog natjecanja, Lige prvaka

Ovog je ljeta Ibrahimović napustio Milan, te je pojačao PSG za koji je već dosad postigao pet prvenstvenih golova (od ukupno klupskih šest u Le Championnatu). PSG se nalazi u skupini A sa zagrebačkim i kijevskim Dinamom, te Portom, a utakmicom protiv Kijevljana Ibrahimović će upisati nastup u šestom različitom klubu unutar Lige prvaka.

Dosad je u Ligi prvaka Ibrahimović nastupao kao igrač Ajaxa, Juventusa, Intera, Barcelone i Milana. Time je Ibrahimović napustio dosadašnje društvo u kojem je bio, s igračima koji su nastupali za pet različitih klubova u Ligi prvaka (Nicolas Anelka, Fernando Morientes, Stephane Dalmat, Emerson i Hernan Crespo).

Ibrahimović je sa svih pet spomenutih klubova osvajao i naslove državnog prvaka, a ista mu je namjera učiniti to i u dresu PSG-a. No, najavio je i lov na Ligu prvaka riječima:

'Da mislim kako je PSG nespreman za borbu s najjačim europskim klubovima, ne bih niti dolazio u Pariz'.

Spomenimo da je Ibrahimović dosad upisao 86 nastupa u Ligi prvaka, te je postigao 28 pogodaka.