PARIŽANI MEĐU OSAM

Ibrahimović i PSG slomili Chelsea i na Stamford Bridgeu

09.03.2016 u 22:54

  • +4

Osmina finala LP, Chelsea - PSG

Izvor: Reuters / Autor: John Sibley

Bionic
Reading

Nogometaši PSG prošli su u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su u uzvratu u Londonu pobijedili Chelsea s 2-1 (1-1). I u prvom susretu u Parizu Francuzi su bili bolji istim rezultatom

Chelsea i PSG su odigrali još jedan klasik za pamćenje kao i u zadnje tri godine, kada ih ždrijeb uzastopce spaja u nokaut-fazi Lige prvaka, no ovo je ibio i najmiroljubiviji okršaj od svih šest.

Spektakl na Stamford Bridgeu započeo je prilikom Diega Coste već u 3. minuti, a njegov udarac s mukom je ukrotio vratar Trapp. Tri minute kasnije uzvratio je Di Maria, čiji je udarac prošao golmana Courtoisa, ali je Ivanović spasio pogodak.

No, u 16. minuti PSG je poveo nakon milimetarski točne asistencije Ibrahimovića prema Rabiotu koji je iz blizine zatresao praznu mrežu.


U 27. minuti Chelsea je izjednačio nakon što je Thiago Motta izgubio loptu, a Wilian proigrao Diegu Costu, koji se majstorski riješio Thiaga Silve te precizno pogodio. Ibrahimović i Costa su promašili po jednu priliku do kraja izvrsnog prvog dijela.


U 60. minuti je zbog ozljede igru napustio izuzetno raspoloženi Diego Costa, a u 64. minuti vratar PSG-a Trapp je u istom napadu obranio udarce Williana i Hazarda u prvom velikom uzbuđenju u drugom dijelu.

A zatim u 67. minuti PSG je postigao drugi pogodak za konačnih 2-1. Po boku je pobjegao Di Maria i pronašao natrčalog Ibrahimovića koji je matirao Courtoisa i bacio na koljena domaćina. Bio je to 50. gol Šveđanina u svim natjecanjima UEFA-e.


Nikad jači pariški sastav zasluženo je prošao dalje te se pridružio Wolfsburgu, Realu i Benfici u četvrtfinalu.

Dodajmo kako su u početnim postavama obiju momčadi zaigrali samo jedan Englez (Cahill) i dva Francuza (Matuidi, Rabiot).

'Presretni smo, uživamo u ovome uspjehu, obavili smo veliki posao. Pokazali smo naš talent, kontrolirali utakmicu i došli do zasluženog rezultata', rekao je jedan od najboljih pojedinaca pobjedničke momčadi Angel di Maria.

'Bila je to dobra utakmica, držali smo loptu, stvarali pritisak i zabili dvije od mnogo prilika. Ne smijemo sada stati, pokušat ćemo pobijediti u svim utakmicama koje nas čekaju u sljedeća dva mjeseca,' dodao je Zlatan Ibrahimović.

Preostale četiri utakmice osmine finala na rasporedu su idućeg tjedna. U utorak, 15. ožujka igrat će Atletico Madrid - PSV Eindhoven (0-0), te Manchester City - Dynamo Kijev (3-1), a dan kasnije Barcelona - Arsenal (2-0) i Bayern - Juventus (2-2).

Liga prvaka, Završnica

Chelsea 1 2 Paris Saint Germain
<

Strijelci

0:1 A. Rabiot (16') 1:1 D. Costa (27')
1:2 Z. Ibrahimović (67')

Sastavi

T. Courtois K. Trapp
B. Ivanovic T. Silva
Kenedy Marquinhos
G. Cahill Maxwell
C. Azpilicueta D. Luiz
C. Fábregas T. Motta
E. Hazard (77' Oscar) B. Matuidi (87' G. Van Der Wiel)
J. Mikel Obi A. Rabiot
Pedro Rodriguez Marcelinho (77' J. Pastore)
Willian Z. Ibrahimović
D. Costa (60' B. Traore) Á. Di María (82' E. Cavani)

Žuti kartoni

C. Fábregas 45'
J. Mikel Obi 53'
B. Ivanovic 90'