2:0 ZA PSG

Ibrahimović i prijatelji bez problema pokorili Maksimir

24.10.2012 u 22:35

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović i suigrači iz super bogatog PSG-a nisu dopustili iznenađenje na Maksmiru. U Zagrebu su svladali Dinamo s 2:0 i tako 'modrima' nanijeli deveti poraz za redom u Ligi prvaka

Dinamo je vrlo oprezno u najavama 3. kola skupine A nogometne Lige prvaka dočekao super skupi PSG. Ovog puta optimizam nije prštao sa svih strana, kako je to bio slučaj u proteklih godinu dana bez obzira na ime suparnika, već se s dužnim respektom najavljivao sraz s momčadi u kojoj igra nogometni genijalac Zlatan Ibrahimović.

Nažalost, uz sve PR spinove, molbe nogometaša, nagradne igre Uprave kluba, apela trenera Ante Čačića, na Maksmiru se nije skupilo više od 10.000 navijača. Sablasno prazne tribine, bez onog fantastičnog huka najvjernijih Bad Blue Boysa, sigurno su dale dodatnu dozu optimizma gostujućoj momčadi, jer bilo je vidljivo da su Parižani, unatoč jako dobrom početku Dinama, razigrani i nesputani krenuli po bodove u Zagrebu.

Ante Čačić je postavio momčad dosta ofenzivno, no ipak začuđuje izostanak iskusnog Tonela, na čije je mjesto postavljen Ivan Peko. Upravo se on pokazao kao najslabija karika Dinama, jer su oba gola PSG-a u prvom poluvremenu pala preko njega. Osim njega, Domagoj Vida je postavljen na poziciju zadnjeg veznog, a u postavi se našao i mladi Marcelo Brozović, dok su Adrian Callelo i Fatos Beqiraj 'grijali' klupu.

Zanimljivo, uoči utakmice Zoran Mamić, sportski direktor Dinama, neuobičajeno je preko državne televizije izrazio svoje protivljenje početnom jedanaestoricom Ante Čačića, ponavljajući čak četiri puta kako misli da je takav start protiv PSG-a loš za 'modre'. Nije se baš tako pokazalo na početku, barem ne dok francuska momčad nije otkrila 'slabu kariku'.

ZORAN MAMIĆ
Nikako se ne slažem s postavom koja će istrčati protiv PSG-a

Prvi gol preko Peke je s lakoćom zabio Zlatan Ibrahimović u 33. minuti, a drugi Jeremy Menez 10 minuta kasnije. U međuvremenu smo vidjeli nekoliko izvrsnih pokušaja genijalca Ibre, razigranog Sammira koji je dobro prijetio na drugoj strani, dvije fine obrane Ivana Kelave i dosta dobrih akcija obiju momčadi. No sve je to bilo dobro do nesretne 33. minute. Nakon primljenog gola Dinamo više nije djelovao dovoljno koncentirano za preoket. Pogotovo ne nakon drugog gola Parižana...


U drugom dijelu Ante Čačić je ipak malo ispremiješao postavu, vratio Sammira u vezni red, poslao umjesto Duje Čopa na travnjak Antu Rukavinu, no nije puno pomoglo. Nije Dinamo izgledao loše, no obrana se ipak doimala nesigurno, a napad odsječen. S druge strane, PSG je nastavio svoju igru u kojoj se sve vrtjelo oko Ibrahimovića, a on je iz poteza u potez pokazivao zašto je jedan od pet najboljih nogometaša svijeta.

Do kraja utakmice nije se puno toga promijenilo. Pariška momčad je bez ikakvih problema stigla do važnih bodova u Ligi prvaka i sad već može polako razmišljati kako s još manje potrošnje snage nadvisiti 'modre' za dva tjedna na Parku prinčeva.

Dinamo? Ponovno igra nije izgledala loše, no Sammir sasvim očito nema snage za cijelu utakmicu, a drugog i boljeg od njega u veznom redu 'modri' jednostavno nemaju. Odlaskom Milana Badelja u HSV taj problem postao je izrazito naglašen. Tu je i problem napadača koji i dalje ne koriste solidne prilike za ugrozu suparničkog golmana.

Umjesto šuta, pa i pod cijenu odlaska lopte daleko na tribinu, Dinamovci su petljali i redovito gubili duele. Problem klasičnog centarfora za Ligu prvaka sigurno će u skorijoj budućnosti biti glavna tema čelnika i struke 'modrih'.

Gledajte utakmice Lige prvaka i MAXtv Prve lige, komentirajte i analizirajte nogometne poteze na našem communityju Tribina.hr

Dinamu do kraja sudjelovanja u ovosezonskog Ligi prvaka predstoje još tri utakmice: za dva tjedna u gostima kod PSG-a, zatim ponovno u gostima protiv Porta, te na kraju domaća utakmica s kijevskim Dinamom. U dosadašnjem tijeku natjecanja od svakog od spomenutih suparnika 'modri' su izgubili s po 0:2.

Liga prvaka, Skupina A, 3. kolo
Dinamo Zagreb 0 2 Paris Saint Germain
Strijelci
0:1 Z. Ibrahimović (32') 0:2 J. Menez (43')
Sastavi
I. Kelava
A. Puljic
J. Šimunić
J. Pivaric
Š. Vrsaljko
D. Vida
M. Kovacic (90' A. Halilovic)
M. Brozovic
Sammir
D. Cop (70' A. Rukavina)
L. Ibáńez (45' A. Calello)
S. Sirigu
T. Silva
A. (45' Z. Camara)
Maxwell
C. Jallet
M. Verratti
J. Pastore
B. Matuidi
M. Bodmer (60' M. Sissoko)
Z. Ibrahimović
J. Menez (77' G. Hoarau)
Žuti kartoni
M. Verratti 10'
B. Matuidi 69'