neugodnosti za brazilca

Iako mu je Maradona poslao višemilijunsku ponudu, Ronaldinho još uvijek ne zna hoće li na jesen biti slobodan ili u zatvoru

08.07.2020 u 12:40

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti, Brazilac Ronaldinho Gaucho, trenutno je na slobodi, uz plaćenu jamčevinu, nakon što je početkom ožujka završio u paragvajskom zatvoru zbog korištenja krivotovorenih putovnica. No, pitanje je kako će cijeli slučaj završiti jer sud još nije raspetljao ovaj slučaj

Početkom ožujka uhićeni su Ronaldinho (40) i njegov brat Roberto nakon što su u Paragvaj ušli s krivotvorenim putovnicama. Ipak, mjesec dana kasnije izašli su iz paragvajskog zatvora. Za njih je plaćena jamčevina od 1.6 milijuna dolara, ali ne smiju napustiti Paragvaj te će do suđenja biti u kućnom pritvoru u Asuncionu.

Inače, Ronaldinho je u Paragvaj stigao zbog promocije svoje knjige 'Genij života' te kako bi sudjelovao u nekoliko humanitarnih akcija, a umjesto toga završio je - iza rešetaka.

Krajem travnja, brazilski su mediji objavili priču uz tvrdnju da je Ronaldinho u Paragvaj stigao iz posve drugih razloga te da nije govorio istinu. Journal de Brasilia tvrdi da je legendarni nogometaš otputovao u Paragvaj u organizaciji Winpoker, te da je trebao biti dio kockarskog turnira.

Poznato je da je Ronaldinho ranije u svom domu organizirao ilegalne kockarske turnire, te se vjeruje da je to bio pravi razlog njegovog odlaska u Paragvaj.

Krajem lipnja, dok čeka suđenje u glavnom gradu Paragvaja, Ronaldinhu je navodno stigla ponuda kluba, teška pet milijuna dolara, kojem na klupi sjedi legendarni Diego Armando Maradona. Riječ je o Gimnasia iz La Plate

Međutim, kako će cijela ova priča završiti, te hoće li tužiteljstvo naći dovoljno materijala da kazni, pa čak i odlaskom u zatvor, Ronaldinha, mogli bi doznati uskoro.

Naime, istraga je ušla u peti mjesec, a boravak u istražnom zatvoru ili kućnom pritvoru mogu trajati maksimalno do šest mjeseci. Drugim riječima, tužiteljstvo ima rok do početka rujna za sastavljanje optužnice ili će se Ronaldinho, u društvu brata Roberta, vratiti u Brazil.