PRIJETI LI MU OTKAZ?

I u Liverpoolu ogorčeni na Suareza

13.02.2012 u 12:50

Bionic
Reading

Urugvajac Luis Suarez, koji se odbio rukovati se s Evrom, izazvao je i bijes klupskih čelnika zbog svog nesportskog i nekorektnog poteza

Otočki su se mediji raspisali kako se Luis Suarez mogao naći na izlaznim vratima Liverpoola jer je odbio 'ruku pomirenja' s Patriceom Evrom te je nanio štetu klubu s Anfileda.

Umjesto da se iskupi za rasističku poruku, zbog koje je i bio kažnjen s osam utakmica zabrane igranja, Suarez je odbijanjem Evrine ruke i prevario čelnike kluba, kojima je obećao da će se s Evrom rukovati.

Doduše, Urugvajac se nakon subotnjeg slučaja ispričao, ali očito mu više ne vjeruju ni čelnici kluba, jer javnosti se obratio i jedan od direktora 'redsa' Ian Ayre

'Suarez nas je razočarao što se nije rukovao s Evrom. Pogriješio je, a osim toga i nas je prevario jer je najavio da će prihvatiti njegovu ruku', rekao je Ayre.

'Shvatio sam da sam pogriješio. Razočarao sam trenera, ali ne samo njega, već i sve u klubu. Trebao sam se rukovati', pokušao se opravdati Suarez. No pitanje je hoće li u klubu imati strpljenja za te njegove besmislice.