NAJVEĆI KAPITALAC

I Sidney Crosby spreman za dolazak u Europu

28.11.2012 u 20:57

Bionic
Reading

Kapetan Pittsburgh Penguinsa i ponajbolji hokejaš NHL lige Sidney Crosby (25) sve glasnije govori o prelasku na 'Stari kontinent' za vrijeme trajanja 'lockouta'

'Na kraju dana ja sam hokejaš i volim igrati. Nemojte me krivo shvatiti, ne smeta mi samo treniranje, ali trenirao sam puno posljednjih nekoliko godina. Samo želim igrati. Ako se nešto ne dogodi vrlo brzo što se tiče postizanja dogovora, onda mi postaje važnije igranje utakmice i otkrivanje gdje to ima smisla,' rekao je Crosby za ESPN.com.

O europskim opcijama nastavka karijere Crosby je razgovarao sa svojim agentom Patom Brissonom u ponedjeljak.

'Sidney ozbiljno razmatra svoje opcije u Europi. On treba i želi igrati hokej. Bit će mu teško podnijeti cijelu godinu bez igranja nakon onoga što je prošao prošle dvije sezone. U sljedećih nekoliko dana obavit ću više telefonskih poziva i nastaviti istraživati Sidneyjeve opcije,' rekao je Brisson.

Crosby je, podsjećamo, zbog niza ozljeda više utakmica propustio nego odigrao u posljednje dvije sezone i željan je igre. Iako su putem KHL-a, između ostalih, već krenuli Jevgenij Malkin koji je završio u Metalurgu iz Magnitogorska, te Aleksander Ovečkin koji igra za moskovski Dinamo, to je ipak drugačija priča budući je riječ o ruskim igračima, dok je Crosby zlatni 'kanadski dečko' i njegov bi prelazak u Rusiju bio veliki šamar čelnim ljudima NHL-a i imao bi čak političke konotacije.