KOLONIJA U LONDONU

I četvrti mladi Hrvat potpisuje za Chelsea!

14.08.2014 u 14:51

Bionic
Reading

Matej Delač, Stipe Perica i Mario Pašalić dobit će društvo u rosteru londonskog Chelseaja. Iako nitko od njih još nije došao do prilike za dokazivanje u najboljem sastavu, iz Hrvatske će dobiti još jednog mladića pred kojim je faza dokazivanja

19-godišnji koprivnički vratar Ivan Brkić u MAXtv Prvoj ligi u dresu Istre je upisao tek osam natupa, no dovoljno da ga odluči kupiti jedan od najbogatijih klubova svijeta.

Prema informacijama kojima raspolaže hrvatsko izdanje portala goal.com Brkić je na samom rubu potpisivanja ugovora s Londončanima prema kojem bi za svog čuvara mreže Istra dobila milijun eura odštete i široku lepezu mogućih bonusa u slučaju da Brkić na Stamford Bridgeu izbori priliku za prvi sastav 'bluesa'.

Brkić je debitirao lani u travnju protiv Belupa, a ove sezone je upisao sva četiri prvenstvena nastupa u momčadi Igora Pamića i primio po jedan gol na svakoj utakmici. No, u odnosu na prošlu sezonu evidentno je stekao sigurnost i uz marljiv rad pokazao sjajne reflekse, sigurnost u izlascima i, posebno, izvrsno snalaženje u sutuacijama 1:1 s napadačima.

Chelsea ga ne uzima bez razloga, to je jedino sigurno, a ako se transfer realizira mladić će ubrzo saznati hoće li još ostati  na posudbi u istru ili će ga Englezi slati u neku inozemnu sredinu.