ŽELI SILVU I BALEA

I bez produženog ugovora, Guardiola slaže momčad

07.02.2012 u 12:53

Bionic
Reading

Iako se već pisalo hoće li Guardiola ostati u Barceloni, jer zna se da nije još uvijek produžio ugovor, ćini se da je njegov ostanak neupitan. Naime, Guardiola već sastavlja momčad za novu sezonu, a prve su mu želje Milanov Thiago Silva i Tottenhamov Gareth Bale

Prve korake prema angažmanu brazilskoga srednjeg braniča AC Milana Thiaga Silve (27) napravila je Barcelona. Spremni su za obrambenog nogometaša Katalonci Milanu platiti 30 milijuna eura.

Informaciju donosi madridski sportski dnevnik Marca u broju od utorka otkrivajući da je baš Milanov Brazilac prva defenzivna opcija Josepa Guardiole u dolazećem ljetnome prijelaznom roku. Osim njega, u igri je još i Tottenhamov Velšanin Gareth Bale kojeg Guardiola vidi na poziciji lijevog beka, no Marca tvrdi da je Thiago bitniji za trenerovu koncepciju.

Ukupno katalonski klub na raspolaganju za ljetni šoping, navodi isti izvor, ima 50 milijuna eura. Kompletan će budžet biti potrošen na obrambena pojačanja.

Brazilski reprezentativac koji po potrebi može jako dobro odigrati i na mjestu zadnjega veznog igrača ugovor s Milanom ima do 30. lipnja 2016. godine.