POSTAO IZBORNIK

Hrvatskoj na putu do SP-a sada i istinska legenda!

15.07.2016 u 16:44

Bionic
Reading

Legendarni ukrajinski napadač Andrij Ševčenko imenovan je u petak za novoga izbornika ukrajinske nogometne reprezentacije, jednoga od suparnika Hrvatske u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018.

Ševčenko je na dužnosti ukrajinskog izbornika naslijedio Mihajla Fomenka koji je odstupio nakon neuspjeha na EURU u Francuskoj gdje je Ukrajina završila kao jedina reprezentacija koja je izgubila sve tri utakmice u skupini pritom ne postigavši niti jedan pogodak (0-2 protiv Njemačke i Sjeverne Irske, te 0-1 protiv Poljske).

Tijekom igračke karijere Ševčenko je nastupao za Dinamo iz Kijeva, Milan i Chelsea, dok je za reprezentaciju postigao 48 pogodaka u 111 nastupa.

Godine 2004. osvojio je Zlatnu loptu, dok je 2005. bio dobitnik Zlatne kopačke.

Igračku karijeru završio je nakon prošlog EURA kojemu je Ukrajina uz Poljsku bila domaćin, a prije ovogodišnjeg EURA pridružio se stručnom stožeru reprezentacije kao pomoćni trener.

Hrvatska i Ukrajina će u kvalifikacijama za SP 2018. igrati 24. ožujka u Hrvatskoj, te u posljednjem kolu, 9. listopada u Ukrajini.

Uz Hrvatsku i Ukrajinu u skupini I su još Island, Finska, Turska i Kosovo. Plasman na SP izborit će samo pobjednik skupine, dok će najboljih osam od devet drugoplasiranih reprezentacija u dodatne kvalifikacije.