STIPANOVIĆ PRED TRIJUMFOM

Hrvatskoj četvrta medalja u Riju: Srebro sigurno, a smiješi se zlato!

13.08.2016 u 23:32

Bionic
Reading

Hrvatski jedriličar Tonči Stipanović odličnim je devetim i desetim plovom zadržao vodeće mjesto u klasi Laser i osigurao srebrnu medalju, prvu u povijesti za naše jedrenje. Ima velike izglede u posljednjem plovu osigurati zlato...

Hrvatska od osamostaljenja nije imala niti jednu medalju u jedrenju do Rija, no to se konačno promijenilo. Šime Fantela i Igor Marenić vode nakon pet utrka u klasi 470, Ivan Kljaković Gašpić kao šesti je i dalje u igri za medalju u klasi Finn, ali prvo odličje već je osigurano i moglo bi biti ono najsjajnije,  zahvaljujući Tončiju Stipanoviću.

Hrvatski predstavnik u klasi Laser vodi tijekom cijelog natjecanja, a ove subote obavio je odličan posao u devetom i desetom plovu te sedmim i trećim mjestom učvrstio prvo mjesto uoči posljednjeg plova u kojem će se dijeliti medalje.

Prednost Stipanovića je čak deset bodova ispred Australca Burtona i dvadeset ispred Novozelanđanina Meecha. Time je osigurao najmanje srebrnu medalju.

Splitski 30-godišnji jedriličar u karijeri ima čitav niz zlatnih odličja s europskih prvenstva te jedno srebro sa SP-a, a sada je pred uspjehom kojim će okruniti svoj trud i rad.

U ponedjeljak je na rasporedu plov za medalje klase Laser u kojem bi Hrvatska trebala osigurati svoje treće zlato na Igrama.