U POLUFINALU SA ŠPANJOLSKOM

Hrvatski vaterpolisti uz mnogo muke slomili Njemačku i došli na dva koraka od obrane zlata

23.07.2019 u 09:30

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je ovog utorka na SP-u u Južnoj Koreji Njemačku rezultatom 10:8 (1:2, 3:1, 3:3, 3:2) i tako ušla u polufinale u kojem će igrati protiv Španjolske…

Obistinilo se ono što je najavljivao izbornik Ivica Tucak. Utakmica protiv Njemačke u četvrtfinalu SP-a bila je puno teža nego što se očekivalo, najteža dosad na prvenstvu, i nije ni po čemu sličila na prijateljski dvoboj nedavno iz Splita, kad je naša reprezentacija pobijedila rezultatom 22:10.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Nijemci su iznenađujuće dobrom igrom došli do vodstva 2:1 nakon prve četvrtine, ali golovima Benića, Bušlje i Šetke naši su preokrenuli i otišli na poluvrijeme s prednošću 4:3.

Na početku treće četvrtine Bušlje, Vukičević i Joković povećali su prednost na 7:3 i činilo se da je sve riješeno, ali Nijemci su neočekivanom serijom od četiri gola u nizu izjednačili na početku završne četvrtine.

Onda se probudio Maro Joković te je s dva gola vratio prednost na hrvatsku stranu, Nijemci su uspjeli smanjiti, ali Vrlić je zatim zabio za 10:8 i taj je gol riješio utakmicu.

Najbolji strijelac naših bio je Joković, a zabio je tri pogotka, dok su po dva dodali Vukičević i Bušlje te Benić, Šetka i Vrlić po jedan.

Hrvatska u polufinalu u četvrtak igra protiv Španjolaca koji su izbacili Srbiju iz natjecanja i bit će izuzetno težak protivnik. No naši su na dva koraka od obrane zlata i ostaju u ulozi glavnog favorita ovog SP-a…

SP u vaterpolu, četvrtfinale:

Hrvatska – Njemačka 10:8 (1:2, 3:1, 3:3, 3:2)