NAGAZNA MINA

Hrvatski vaterpolisti u prvom kolu razbili Australce, a oni sada u nokaut fazi priredili iznenađenje

21.07.2019 u 11:13

Bionic
Reading

Na svjetskom prvenstvu u vaterpolu dogodilo se je prvo veće iznenađenje. Australija je boljim izvođenjem petaraca izbacila iz turnira Crnu Goru 13:11 (3-1, 2-3, 2-4, 2-1; 4-2)

Australci su u skupini završili kao treći iza Hrvatske i SAD-a, a posebno su težak poraz doživjeli od naše reprezentacije (4:14). No bez obzira na loše predstave u skupini vaterpolisti s najmanjeg kontineta uvijek su bili nagazna mina u nokaut fazi, a to su osjetili Crnogorci.

U neizvjesnoj utakmici, u kojoj su se obje momčadi izmjenjivale u vodstvu, presudili su peterci. Koncentriraniji su bili Australci koji su tako izborili četvrtfinalni sraz s Mađarima.

Kod pobjednika Kayes je bio junak sa četiri gola, a u redovima poraženih Ivović je zabio tri.

  • +12
Super finale FINA Svjetske lige, finale, Srbija - Hrvatska Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic/PIXSELL

Reprezentacija SAD-a, koja je u hrvatskoj skupini bila druga te u skupini doživjela težak poraz od naših vaterpolista 17:7, nije uspjela prirediti senzaciju te izbaciti u osmini finala Grčku.

Bilo je 11:9 za europskog predstavnika (3-4, 3-2, 2-2, 3-1), ali je bilo napeto do kraja, na ulasku u zadnju četvrtinu bilo je 'egal'.

Najefikasniji kod Grka bio je Genidouinas sa četiri pogotka, a kod Amerikanaca po dva su zabili Hooper, Hallock i Daube. Grke čeka četvrtfinale sa Italijom.