ŽDRIJEB EP-A U ZAGREBU

Hrvatski vaterpolisti sa Crnogorcima i Španjolcima

21.05.2010 u 21:21

Bionic
Reading

Na Trgu bana Josipa Jelačića održan je ždrijeb Europskog vaterpolskog prvenstva u muškoj i ženskoj konkurenciji koji će se od 29. kolovoza do 11. rujna 2010. igrati na otvorenom bazenu Mladosti na Savi

Hrvatska muška vaterpolska reprezentacija igrat će u skupini A u kojoj će joj suparnici biti selekcije Crne Gore, Italije, Rumunjske, Španjolske i Turske. U skupini B igrat će Srbija, Mađarska, Rusija, Njemačka, Grčka i Makedonija.

Obavljen je i ždrijeb skupina ženskog turnira, a hrvatska reprezentacija svrstana je u skupinu A s ekipama Rusije, Italija i Grčke, dok su u B skupini Španjolska, Mađarske, Nizozemska i Njemačka.

Ždrijebanje na glavnom zagrebačkom trgu uz nazočnost brojnih uzvanika, među kojima je bio i predsjednik LEN-a Nory Kruchten, vodio je vaterpolo direktor LEN-a Marco Birri, a tijekom prigodne svečanosti izvedena je i himna Europskog prvenstva koju pjeva Goran Karan i klapa Tragos.

Izbornik naše muške reprezentacije Ratko Rudić istaknuo je kako je skupina A nešto teža, jer je u njoj jaka reprezentacija Španjolske, ali da je cilj naše reprezentacije osvojiti prvo mjesto u skupini koji bi joj donio dan odmora prije odlučujuće polufinalne utakmice.

Muška reprezentacija će otvoriti prvenstvo utakmicom protiv Crne Gore, a djevojke utakmicom protiv Rusije.