svjetska liga

Hrvatski vaterpolisti ipak neće krenuti u Strasbourg; Talijani im 'zatvorili vrata' završnog turnira

28.04.2022 u 17:30

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti neće nastupiti na završnom turniru ovogodišnje Svjetske lige koji će se igrati krajem srpnja u Strasbourgu, oni su u četvrtfinalu europskih kvalifikacija u Podgorici izgubili od Italije sa 6:8 (1:1, 1:4, 0:2, 4:1).

Plasman na završni turnir izborit će tri najbolje reprezntacije s turnira u Podgorici, a Hrvatska će, nažalost, u petak i subotu igrati tek nevažne utakmice za plasman od petog do osmog mjesta.

Kobna po Hrvatsku bila je druga četvrtina tijekom koje je Italija ostvarila prdnost od tri pogotka razlike prvenstveno zahvaljujući svom iznimno raspoloženom vrataru Marcu Del Lungu.

On je deset od svojih ukupno 15 obrana ostvario u prve dvije četvrtine. U trećoj četvrtini Italija je povećala svoju prednost čak do 7:2, da bi Hrvatska s četiri uzastopna gola u posljednjoj dionici utakmice smanjila na 7:6 53 sekunde prije kraja dvoboja.

Ipak, Gonzalo Echenique je u posljednjem talijanskom napadu ipak postigao gol kojim je onemogućio Hrvatsku u pokušaju da u posljednjim sekundama poravna.

U sastavu Hrvatske šest je igrača postiglo po jedan gol, Ante Vukičević, Luka Bukić, Ivan Krapić, Rino Burić, Josip Vrlić i Hrvoje Benić.