loš dan u tokiju

Hrvatski vaterpolisti doživjeli šokantan poraz od Australije; vrhunska taktika Elvisa Fatovića uništila Barakude koje se ovome nisu nadale, a izbornik Tucak poručio: Zakomplicirali smo si život!

  • V.R.
  • Zadnja izmjena 27.07.2021 16:08
  • Objavljeno 27.07.2021 u 13:58
Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti su nakon uvjerljive pobjede nad Kazahstanom, na otvaranju olimpijskog turnira, u drugom kolu neočekivano poraženi od Australije 11:8 (3:3, 0:2, 3:2, 2:4)

Izabranici Ivice Tucka, na olimpijskom turniru u Tokiju, u drugom kolu skupine B poraženi su od Australije (11:8) koju vodi Hrvat Elvis Fatović, koji je za ovu utakmicu pripremio vrhunsku taktiku. Barakude se oveme sigurno nisu nadale i svakako je ovo šok za sve igrače i stručni stožer.

Jedini na prihvatljivoj razini u reprezentaciji Hrvatske bili su Maro Joković s tri gola, Loren Fatović s dva pogotka i Marko Bijač s 11 obrana. U sastavu Australije tri gola postigao je Richard Campbell, a dva Blake Edwards.

Nakon prvog poluvremena Australija je imala vodstvo 5:3, a podatak kako Hrvatska nije zabila gol u drugoj četvrtini dovoljno govori.U drugom poluvremenu Australija je povela s četiri gola razlike (7:3) što je bio znak za uzbunu (gol Campbella te po jedan Andrewa Forda i Putta). Punih 12 minuta Hrvatska nije zabila gol, ali je nakon toga Loren Fatović s dva uzastopna gola malo popravio stvari (7:5).

U tim trenucima sreća je u dva navrata spašavala Hrvatsku (okvir gola), a pred kraj treće četvrtine Maro Joković zabija važan gol kojim su Barakude stigle na samo minus jedan (7:6). U posljednjoj četvrtini Australija je krenula uraganski i s tri uzastopna gola, Campbella, Youngera i Blakea Edwardsa, povela je 10:6 pet minuta prije kraja utakmice te praktički riješila pitanje pobjednika.

Nakon dva odigrana susreta i Hrvatska i Australija imaju po pobjedu i poraz. Isti učinak u ovoj skupini imaju i Crna Gora te Srbija. Na vrhu je Španjolska s dvije pobjede, a na dnu Kazahstan s dva poraza. Hrvatska će u 3. kolu u četvrtak igrati protiv Crne Gore.

'Zakomplicirali smo si ovim porazom svoj život u Tokiju, ali još imamo puno toga, još imamo tri utakmice u grupi. Danas smo sasvim zasluženo izgubili, ušli smo u krivi ritam, ali ovo nije tragedija. Treba se što prije resetirati, ali da je ovo jedna dobra lekcija - to je istina. Crna Gora će dati određene odgovore, a moramo se dignuti. Nema vremena za plakanje', kazao je Tucak za HRT nakon utakmice.

Hrvatski vaterpolisti poraženi od Australije na olimpijskom turniru Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Marcel ter Bals

HRVATSKA - Australija 8:11 (3:3, 0:2, 3:2, 2:4)

HRVATSKA: Bijač, Macan, Fatović 2, Lončar, Joković 3, Bukić 2, Vukičević, Bušlje, Miloš, Vrlić, Obradović 1, Garcia

AUSTRALIJA: Hrysanthos, Campbell 3, G. Ford, Tomašević, Power 1, L. Edwards, Roach 1, Younger 1, A. Ford 1, Putt 1, Howden 1, B. Edwards 2

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal