roland garros

Rumunjka Simona Halep izborila finale Pariza i obranila prvo mjesto na WTA ljestvici!

07.06.2018 u 20:32

Bionic
Reading

Rumunjka Simona Halep pobijedila je najbolju španjolsku tenisačicu Garbine Muguruzu sa 6-1, 6-4 i postala prvom finalisticom ovogodišnjeg Roland Garrosa na kojem će u subotu pokušati doći do svog prvog Grand Slam trofeja u karijeri...

Subotnji finale bit će treći za 26-godišnju Rumunjku na pariškoj crvenoj zemlji, a četvrti na Grand Slam turnirima. Pobjedom nad Muguruzom Halep je osigurala i ostanak na prvom mjestu WTA ljestvice, bez obzira na ishod finalnog meča.

Za pobjedu nad pariškom pobjednicom iz 2016. godine, Simona Halep je napravila dvije odlučujuće serije. U prvom setu je povela sa 5-0 i tako na uvjerljiv način započela dvoboj. Drugom serijom, u kojoj je nanizala četiri gema, Rumunjka je stigla do pobjede, kad je nadoknadila zaostatak od 2-4 u drugom setu.

U prethodna dva pariška finala, Halep je 2014. godine u tri seta poražena od Marije Šarapove, a u prošlogodišnjem obračunu za naslov propustila je vodstvo 6-4, 3-0 protiv Latvijke Jelene Ostapenko. U Melbourneu je na ovogodišnjem Australian Openu u finalu poražena od Caroline Wozniacki koja je tako došla do svog prvog Grand Slam naslova.

>> Njezine su grudi postale glavna priča na Roland Garrosu

Rumunjka je u centar pažnje došla nakon što je otvoreno progovorila o estetskoj operacije zbog koje je napokon proigrala. Naime, imala je velikih problema s grudima te ih je odlučila smanjiti. Tako je s nekoliko brojeva manjim grudima i stigla na sam vrh WTA ljestvice...

  • +9
Simona Halep Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

U finalu Pariza Simoni Halep će protivnica biti prošlogodišnja pobjednica US Opena Amerikanka Sloane Stephens. Ona se plasirala u finale Roland Garrosa nakon što je u polufinalu svladala sunarodnjakinju Madison Keys sa 6-4, 6-4.

Stephens do sada nikad nije otišla dalje od osmine finala u Parizu...