SuperSport HNL

Hrvatski sudac izbačen s liste do kraja sezone; Istra 1961 oštećena protiv 'farmaceuta'

05.04.2023 u 11:52

Bionic
Reading

Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza objavila je analizu suđenja na odigranim utakmicama SuperSport HNL-a

Komisija nogometnih sudaca HNS-a izražava zadovoljstvo angažmanom i kvalitetom suđenja, no kao negativan primjer istaknuta je jedna utakmica.

Problem je bilo suđenje na utakmici 24. kola SuperSport Prve NL između Dugopolja i Orijenta, a ono je prema izvještaju KNS HNS-a bilo neprihvatljivo. Stoga Komisija donosi odluku da se sudac Dražen Matasović briše s liste suđenja prve skupine za Sezonu 2022./'23.!

Pod povećalom je bila i utakmica 27. kola SuperSport HNL-a između Slaven Belupa i Istre 1961. Glavni sudac tog dvoboja bio je Fran Jović, pomoćnici su bili Hrvoje Radić i Luka Pušić dok je VAR sudac bio Ante Čuljak.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

Sporna je bila situacija na samom kraju utakmice, na ulasku u sudačku nadoknadu za Istru 1961 je zabio Duvnjak, ali na intervenciju VAR suca taj gol nije priznat.

'90’+3 minuta: Ispravna procjena drugog pomoćnog suca u interpretaciji pravila XI (nema prekršaja kažnjivog zaleđa). Neispravna intervencija VAR suca inicira OFR ponovni pregled incidenta. Sudac utakmice nakon ponovnog pregleda incidenta poništava prethodno priznati pogodak. KNS HNS-a razmatranjem pravila XI smatra da igrač u poziciji zaleđa ne utječe na suparnika te da nije trebao biti kažnjen zbog prekršaja zaleđa. Interpretacija suca tijekom OFR-a nije u skladu sa smjernicama PNI-e, pogodak je trebao biti priznat', zaključak je Sudačke komisije HNS-a.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +30
SuperSport HNL: Slaven Belupo - Istra 1961, 31.3.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL